Kauppakirja (luonnos 22.8.2016)

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Joakim Håkans

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Ruissalon kylän Ruissalon tilalla RN:o 1:3 (853-503-1-3), osoitteessa Hevoskarintie 23, 20100 Turku, sijaitseva noin 243 m2:n suuruinen mastosuulirakennus laitteineen, joka on osoitettu kartalla M 255 / 22.8.2016.

 

Rakennuksen alaa ei ole tarkastusmitattu. Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, ettei kauppahinta ole pinta-alaperusteinen.

 

Kauppahinta:

Yhdeksäntuhatta (9.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

 

1.Kauppahinta maksetaan Myyjän ilmoittamalle tilille ennen kaupantekotilaisuutta ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

2.Ostaja saa rakennuksen ja laitteet heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Mastosuulirakennus on jo Ostajan hallinnassa 1.2.2016 alkaneen huoneenvuokrasopimuksen perusteella. Huoneenvuokraus sovitaan tämän rakennuksen osalta päättyneeksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

3. Ostaja vastaa kauppaan liittyvästä varainsiirtoverosta. Myyjä vastaa kaupantekovuodelta kaupan kohteesta määrättävästä kiinteistöverosta.

Muista kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa osalta.

 

4. Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteet sijaitsevat alueella jolla ei ole voimassa olevaa asemakaavaa ja että Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 § 208 hyväksymässä yleiskaava 2020:ssa alue on julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi osoitettua aluetta, jolla ympäristö säilytetään (PY/s). Lisäksi ostaja on tietoinen että kaupan kohteet sijaitseva Natura 2000 -alueella.

 

Edellä mainitut seikat saattavat vaikuttaa rakentamiseen ja purkamiseen liittyvien viranomaislupien saamiseen sekä rakennuksen käyttämiseen eri käyttötarkoituksiin.

 

5. Ostaja on ennen kaupasta päättämistä tutustunut kaupan kohteeseen ja hyväksyy rakennuksen siinä kunnossa kuin se on kaupantekohetkellä. Ostaja hyväksyy rakennuksen iän ja kunnon perusteella rakennuksessa olevat virheet ja puutteet eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Ostaja on tietoinen rakennuksen paaluperustusten ja siihen liittyvien rakenteiden huonosta kunnossa, koska Ostaja on ympäröiviä laiturirakenteita kunnostaessaan päässyt tutkimaan perustusten ja rakenteiden kunnon. Ostaja vastaa kaikista korjaustöistä.

 

Ostaja on tutustunut kohdetta koskeviin asiakirjoihin sisältäen rakennuksista laaditun, 31.8.2011 päivätyn kuntoarvioraportin, lainhuutorekisterin otteen, kiinteistörekisterin otteen ja alueen kaavamääräykset. Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

Myyjä ei vastaa siitä, että kaupan kohde soveltuu ostajan aikomaan käyttötarkoitukseen.

 

Myyjä ei vastaa kauppaan kuuluvien laitteiden toiminnasta.

 

6. Ostaja huolehtii kustannuksellaan kaupan kohteena olevan rakennuksen eriyttämisestä Myyjän omistukseen jäävän veistämörakennuksen sähkö- ja vesiverkostoista.

 

7. Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään maanvuokrasopimuksen laajennuksen kartalla M 254 / 19.8.2016 osoitetun alueen mukaiseksi Turun kaupungin kanssa.

 

8. Mahdollisten ehtojen tulkinnasta ja korvauksista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä asteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

9. Tähän kauppaan ei sisälly muuta irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

10. Tämä sopimus sitoo osapuolia, kun se on allekirjoitettu ja kun ostaja on allekirjoittanut kohdassa 7. tarkoitetun maanvuokrasopimuksen muutoksen.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Turussa __.päivänä ______kuuta 2016

 

 

TURUN KAUPUNKI

 

 

Tämän kaupan hyväksyn ja sitoudun sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut