Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta35231.08.20163

1657-2016 (041)

Esitys sillankorjauskohteiden suunnittelun aikaistamiseksi

Tiivistelmä:

Esitetään, että Infrapalveluiden vuoden 2016 investointeihin lisätään sillankorjaushankkeita 155.000 euron arvosta.

Kilajk § 352

Infrapalvelut, infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto 22.8.2016

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on kokouksessaan 7.5.2014 § 261 merkinnyt Turun siltojen korjaustarpeen tarkastelun tiedoksi ja otettavaksi huomioon tulevien vuosien talousarvioiden valmistelussa. Sillankorjauskohteet on ohjelmoitu ja ajoitettu infrapalvelujen investointiohjelmaan tältä pohjalta ja saneerausohjelman toteutus on jo käynnissä.

Siltojen korjaussuunnittelun ja saneerauskorjausten rationalisoimiseksi on tarpeen suunnitella etukäteen mahdollisimman monta korjauskohdetta, jotta hankkeita saadaan yhdisteltyä kustannustehokkaalla tavalla. Monen kohteen etukäteinen suunnittelu mahdollistaa myös hankkeiden toteutuksen ns. varakohteina, mikäli joidenkin muiden investointihankkeiden toteutus siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta voi päätöksellään lisätä Infrapalvelujen investointiohjelmaan hankkeita, joiden vuositason kustannusarvio alittaa 200.000 euroa eikä kaupunginvaltuustoon nähden sitova investointien kokonaissumma ylity. Infrapalvelut esittää lisättäviksi vuoden 2016 investointiohjelmaan Korjausvelkaa alentavat -koontinimikkeen alle seuraavat uudet hankkeet:

Tengströmin silta

- Sillan korjaussuunnittelun aikaistus vuoden 2018 investointiohjelmasta. Sillan erikoistarkastus ja korjaussuunnitelma, hinta-arvio 30.000 euroa.

Ylijoentien silta

- Sillan korjaussuunnittelun aikaistus vuoden 2018 investointiohjelmasta.

Alusrakenteen erikoistarkastus, päällysrakenteen suunnittelu ja alusrakenteen korjaussuunnittelu, hinta-arvio 30.000 euroa.

Huhkolan silta

- Sillan vesieristeessä on havaittu vuotoja ja tämä aiheuttaa jännitetyssä sillassa vetykorroosioriskin. On tarvetta tutkia NDT-tutkimuksella, onko jänteiden suojaputkien injektointi onnistunut, hinta-arvio 20.000 euroa.

Huhkolan sillan NDT -tutkimusta konsultti ei välttämättä ehdi tekemään enää tänä vuonna. Hankkeelle on varattava rahoitusta tätä varten sekä erikoistarkastukseen ja korjaussuunnitteluun myös ensi vuodelle.

Elementtirakenteisten alikulkukäytävien saneeraus

- Turussa on useita elementtirakenteisia TOBI –alikulkukäytäviä, jotka ovat uusimisen tarpeessa. Näille silloille esitetään tehtäväksi liikenteelliset tarkastelut, korjaustoimenpiteiden yleissuunnittelu sekä toimenpideohjelma. Lähtötietoina tarvitaan vielä siltapaikkojen maastomallit sekä pohjatutkimuksia. Hinta-arvio 75.000 euroa.

Edellä mainitut hankkeet ovat yhteensä 155.000 euroa. Viimeisimmän osavuosikatsauksen ennusteen perusteella rahoitusta esitetään kohdistettavaksi uudelleen näihin hankkeisiin Infrapalvelujen muista kohteista käyttämättä jäävästä rahoituksesta. Kaupunginvaltuustoon nähden sitova investointien kokonaissumma ei ylity.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että infrapalveluiden vuoden 2016 investointeihin lisätään seuraavat sillankorjaushankkeet:

- Tengströmin silta ja sille rahoitusta 30.000 euroa;

- Ylijoentien silta ja sille rahoitusta 30.000 euroa;

- Huhkolan silta ja sille rahoitusta 20.000 euroa; sekä

- elementtirakenteisten alikulkukäytävien saneeraus ja sille rahoitusta 75.000 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tiedYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö