Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta33010.08.201623

3-2016 (000)

Kv - Fortuna-korttelin kehittäminen

Tiivistelmä:

Fortuna-kortteli rajoittuu Turun keskustassa Kristiinankatuun, Linnankatuun, Aurakatuun ja Läntiseen Rantakatuun. Korttelin kehittämisen jatkamiseksi tulisi päättää, että keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisesta luovutaan ja että aloitetaan korttelissa sijaitsevien, kaupungin omistamien rakennusten myynti lukuun ottamatta Kaupungintaloa siipirakennuksineen, Apteekkimuseon rakennuksia sekä Konsulintaloa.

Kilajk § 330

Kiinteistöliikelaitos 4.7.2016:

Kaupunginvaltuusto päätti 20.6.2016 § 125, että:

- keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisesta Fortuna-kortteliin luovutaan;

- Fortuna-korttelin rakennusten mahdollinen myynti aloitetaan Petreliuksen talosta. Kempen talon ja piharakennuksen mahdollisesta myynnistä kaupunginhallitus päättää tästä saatujen kokemusten jälkeen. Päätös ei koske Kaupungintaloa siipirakennuksineen, Apteekkimuseon rakennuksia eikä Konsulintaloa; sekä

- korttelin rakennuksia ja rakennusaloja koskevat maanvuokrasopimukset tehdään 30-50 vuodeksi, ja että niihin kirjataan rakennusten korjausvelvoite sekä velvoite noudattaa Fortuna-korttelin konseptia ”Fortuna-kortteli on muotiin ja design-tuotteisiin keskittyvä kauppakortteli, matkailukohde ja vapaa-ajanviettopaikka. Kauppojen lisäksi korttelissa on kahvila- ja ravintolatoimintaa sekä työ-ja toimistotilaa. Korttelin toimijoiden yhteistyöllä mahdollistetaan korttelia palveleva aktiivinen tapahtuma- ja oheistoiminta.”

Oheismateriaali 1Kv 20.6.2016 § 125

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee kaupunginvaltuuston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.