Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta33110.08.201624

2-2016 (000)

Kh - Kiinteistö- ja ympäristötoimialan toimintamallimuutoksen valmistelun linjaukset

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen tekemän käynnistämispäätöksen mukaisesti työryhmät ovat arvioineet Kiinteistöliikelaitoksen uudelleenorganisoitumiseen liittyviä vaihtoehtoja talouden, viranomaispalveluiden, maankäytön toimintamallin, tilojen hallinnan ja kiinteistökehittämisen näkökulmasta. Arviointi kattoi kiinteistötoimialan lisäksi ympäristötoimialan ja konsernihallinnon kaupunkisuunnittelun toiminnot. Arvioinnin perusteella kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että rakennemuutoksen valmistelua jatketaan luopumalla liikelaitosmuotoisesta toimintamallista sekä yhdistämällä kiinteistö- ja ympäristötoimialat yhdeksi kaupunkiympäristötoimialaksi. Viranomaistehtävät, maankäytön ohjausmalli sekä tilojen- ja kiinteistöjen hallintaan liittyvät prosessit sovitetaan vastaamaan syntynyttä rakennetta.

Kilajk § 331

Kiinteistöliikelaitos 4.7.2016:

Kaupunginhallitus päätti 13.6.2016 § 262, että esittelyssä kuvatut kiinteistö- ja ympäristötoimialojen uudistamisen ”jatkovalmistelun linjaukset” hyväksyttiin ohjeellisesti noudatettavaksi,

että rakennemuutoksen edellyttämät johtosääntöjen tarkistukset valmistellaan helmikuun 2017 loppuun mennessä,

että uusien johtosääntöjen hyväksymisen yhteydessä kumotaan kiinteistö- ja ympäristötoimialan nykyiset johtosäännöt sekä puretaan kiinteistötoimialan liikelaitosasema ja

että ko. rakennemuutokset astuvat voimaan vuoden 2018 alusta lukien.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että vuoden 2017 loppuun mennessä valmistellaan rakennemuutosta vastaavasti;

- talousarvion muutokset ja talousarvion noudattamista koskevat ohjeet,

- tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohje sisältäen investointien valmisteluprosessi ja yhtiömuotoiset toteutukset,

- suunnittelu- ja rakennuttamistoimintojen prosessiohjeet,

- henkilöstöresurssien uudelleenjako,

- tilamatriisin käynnistäminen sekä

- kiinteistöyhtiömuotoisten tilojen hallintamalli ja poliittinen ohjausmuoto siten, että tilamatriisin käynnistäminen ja keskeneräisten kiinteistöyhtiömuotoisten rakennushankkeiden ohjausmallin muutos toteutetaan soveltuvin osin jo vuoden 2016 kuluessa.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto merkitsee kiinteistö- ja ympäristötoimialan toimintamallimuutoksen valmistelun linjaukset tiedokseen.

Oheismateriaali 1Kh 13.6.2016 § 262

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee kaupunginhallituksen päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.