Käyttöoikeussopimus, luonnos 27.6.2016

 

Sopimuksen osapuolet

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

 

Sirkka-Liisa Lampinen(käyttöoikeuden saja)

 

 

 

 

Sopimuksen kohde

Kartalla M 193 / 7.6.2016 on osoitettu noin 63 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on osa yleistä aluetta 853-56-9903-0 (Illoinen).

 

Käyttöoikeusalue kuuluu 1.3.1986 voimaan tulleessa asemakaavassa Yrttipuisto –nimiseen lähivirkistysalueeseen (VL).

 

Sopimuksen perusteet

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.Käyttöoikeus alkaa heinäkuun 1. päivänä 2016 ja jatkuu toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin joulukuun 31. päivään 2020 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2.Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3.Aluetta saa käyttää tontilla 853-56-1-1 (Illoinen) sijaitsevan siirtolapuutarhapalstan n:o 43 lisäalueena.

 

4.Käyttöoikeudesta peritään 310 euron kertakorvaus.

 

5.Käyttöoikeuden haltijalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle.

6.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

8.Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueella mahdollisesti sattuneista vahingoista ja tapaturmista.

 

9.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen sallimaan korvauksetta yhdyskuntaa palvelevien viemärin, vesi-, puhelin- ja sähköjohtojen sekä muiden sellaisten johtojen ja näihin liittyvien laitteiden, kiinnikkeiden ja tukien sijoittamisen käyttöoikeusalueelle sekä näiden tarpeellisen huollon.

 

10.Mikäli maankäytön muutos edellyttää alueen ottamista takaisin Turun kaupungin hallintaan, voi Turun kaupunki irtisanoa tämän käyttöoikeuden kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.

 

11.Mikäli käyttöoikeus puretaan ennen sopimuskauden päättymistä, ei käyttöoikeuden luovuttaja ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin käyttöoikeuden saajalle.

 

12.Käyttöoikeusajan päättyessä käyttöoikeuden saaja on velvollinen luovuttamaan käyttöoikeusalueen Turun kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa, kuin se oli käyttöoikeusajan alkaessa. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne rakentamansa ja sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä siistimään käyttöoikeusalue yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

13.Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2016

 

Yleisen alueen 853-56-9903-0 omistaja

Turun kaupunki

Kiinteistöliikelaitos

 

 

 

_________________________

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

 

 

_______________________

Sirkka-Liisa Lampinen