Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta32510.08.201618

6297-2016 (617)

Tähkäpuiston puistosuunnitelma (Luolavuori)

Tiivistelmä:

Puistosuunnitelma Luolavuoren kaupunginosassa sijaitsevan Tähkäpuiston leikkipaikan kunnostamiseksi.

Kilajk § 325

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnitteluhortonomi Hillevi Ahlroth 28.6.2016:

Suunnittelukohde sijaitsee Luolavuoren kaupunginosassa Tähkäpuistossa, Petreliuksenpolun varrella. Paikalla on nykyisellään puuston ja pensaskasvillisuuden ympäröimä aitaamaton leikkipaikka.

Alue on asemakaavassa istutettavaa puistoa ja Petreliuksenpolku yleiselle jalankululle varattu katualue.

Varhaiskasvatuksen puistotätitoiminta on siirtymässä Honkamäenpuistosta Tähkäpuiston leikkipaikalle minkä takia leikkipaikka aidataan elementtiverkkoaidalla ja suunnitelmassa on tilavaraus toiminnan edellyttämälle huoltorakennukselle sekä sadekatokselle. Aidassa on Petreliuksenpolun puolella käyntiportilla varustettu huoltoportti ja puiston puoleisella sivulla toinen käyntiportti. Tältä on suunnitelmassa esitetty puiston muuhun käytäväverkostoon liittyvä uusi kivituhkapintainen puistokäytävä.

Leikkipaikalle asennetaan eri ikäryhmille sopivia leikkivälineitä ja muita kalusteita: jousikiikut ja keinueläimet, kolmella erityyppisellä istuimella varustettu keinu, kaksi liukumäkeä, hiekkalaatikko, kiipeilyverkko, penkit, pöytäpenkkiryhmät sekä roska-astiat. Leikkipaikka valaistaan.

Neljä huonokuntoista puuta poistetaan leikkipaikan lähiympäristöstä, näistä yksi uuden käytävän kohdalta. Poistettavia puita ei ole tarpeen korvata uusilla, sillä leikkipaikan ympäristössä on runsas puusto. Uuden käytävän perustukset tehdään kuivaimuroimalla käytävää lähinnä olevien säilyvien puiden juuristoalueella. Leikkipaikan nykyinen vehreä ilme säilyy pensasryhmillä, jotka ovat osittain olevia, osittain uusia. Tähkäpuiston ruusuteema näkyy kiipeilyverkon valettavan turva-alustan kuvioinnissa.

Autot on leikkipaikan saattoliikenteen yhteydessä mahdollista jättää leikkipaikalta noin kuudenkymmenen metrin päässä sijaitsevalle Henrikinkirkon paikoitusalueelle. Leikkipaikan saattoliikenne ajoittuu eri ajankohtiin kuin kirkossa järjestettävät, paljon kävijöitä keräävät tilaisuudet.

Suunnitelman toteuttamisen alustava kustannusarvio on 186.000 euroa.

Puistosuunnitelma on ollut nähtävillä 13-27.6.2016. Nähtävänäoloaikana suunnitelmaan ei ole jätetty muistutuksia.

Liite 1Puistosuunnitelma W 8183 009

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Tähkäpuiston puistosuunnitelman W 8183 009 MRA:n 46 §:n mukaisena suunnitelmana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 325
Liite 1:Puistosuunnitelma W 8183 009