Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta32310.08.201616

11560-2015 (638)

Eurooppateiden reittimuutosten aiheuttamat viitoitusmuutokset kaduilla

Tiivistelmä:

Eurooppateiden reittimuutoksista johtuvat viitoitusmuutokset kaduilla.

Kilajk § 323

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Laura Pirilä:

Liikennevirasto on vuonna 2015 tehnyt päätöksen eurooppatie E18-reitin muuttamisesta. Päätös on annettu Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle tiedoksi kokouksessa 25.11.2015 § 594. Aiemmin E18-reitti kulki Turun keskustan läpi mm. Helsinginkatua ja Ratapihankatua pitkin. Nyt reitti kulkee Helsingin suunnasta tultaessa kantatie 40:n kautta valtatielle 8, jota pitkin Suikkilantielle ja edelleen Turun satamaan. Sataman suunnasta reitti on päinvastainen. Samassa yhteydessä Liikennevirasto on myös muuttanut eurooppatie E63:n reitin kulkemaan kantatie 40:n, valtatie 8:n ja Suikkilantien kautta. Aiemmin E63-reitti kulki Tampereen valtatien ja Markulantien kautta. Liikenneviraston päätöksessä edellytetään, että kaupungin katuverkolla tehdään tarvittavat viitoituskorjaukset. Liikenneviraston teillä muutokset on jo tehty.

Eurooppateiden viitoituksista on laadittu yleiskartat, jotka osoittavat kyseisen eurooppatien reitin, nykyiset ja säilyvät katko- ja yhtenäiskehyksiset tienumerokyltit sekä muutettavat/poistettavat tienumerokyltit. Yhtenäisiä kehyksiä käytetään varsinaisella reitillä tai sen välittömässä läheisyydessä. Katkokehyksiset tienumerokyltit ohjaavat kyseiselle reitille kauempaa. Muutostöitä varten tehdään myöhemmin muutokset liikennesuunnitelmiin suunnittelupäällikön päätöksellä.

E18 viitoitusmuutokset näkyvät erityisesti keskusta-alueella ja entisellä E18 -reitillä. Keskusta-alueella on ollut paljon E18 –kylttejä reitin entisen linjauksen takia ja niitä karsitaan nyt mm. Linnankadulla, Puistokadulla, Itäisellä Rantakadulla sekä Satakunnantien ja Tampereentien risteyksessä. Tienumerokylttejä poistetaan myös Tukholmankadulla välillä Nosturinkatu – Puistokatu (molempiin suuntiin) sekä Ratapihankadulla ja Helsinginkadulla Sataman suuntaan. Helsingin suuntaan ohjauksen aloituspisteenä käytetään Ratapihankadun ja Puistokadun risteystä, siksi tienumerokyltit muutetaan katkokehyksisiksi Puistokadulta alkaen Helsingin suuntaan Ratapihankadulla ja Helsinginkadulla. Suikkilantien ja valtatie 8 risteyksen lähelle Länsikeskuksen suunnasta tultaessa lisätään yhtenäisellä kehyksellä olevat tienumerokyltit ohjaamaan valtatielle 8:lle. Pansiontielle Nosturinkadun risteyksestä alkaen länteen päin lisätään myös yhtenäiset tienumerokyltit.

E63 viitoitusmuutokset toteutetaan entisellä E63:n reitillä ja sen läheisyydessä. Suikkilantien ja Satakunnantien risteystä pidetään solmukohtana, josta liikenne ohjataan Tampereen suuntaan Markulantien ja Tampereen valtatien kautta katkokehyksisillä tienumerokylteillä. Sataman suuntaan tienumerokyltit poistetaan Tampereen valtatieltä, Markulantieltä ja Suikkilantieltä. Lisäksi poistetaan kyltit Suikkilantieltä väliltä valtatie 8 – Satakunnantie, koska reitti kääntyy valtatie 8:lle. Yhtenäiset tienumerokyltit lisätään Pansiontielle Nosturinkadun risteyksestä alkaen länteen päin sekä Suikkilantien ja valtatie 8 risteyksen lähelle Länsikeskuksen suunnasta tultaessa ohjaamaan valtatielle 8:lle.

Liite 1Yleiskartta E18 reitistä ja viitoitusmuutoksista

Liite 2Yleiskartta E63 reitistä ja viitoitusmuutoksista

Oheismateriaali 1Liikenneviraston päätös E18 ja E63 reittien muutoksesta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä yleiskartat E18 ja E63 reiteistä ja viitoitusmuutoksista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 323
Liite 1:Yleiskartta E18 reitistä ja viitoitusmuutoksista
Liite 2:Yleiskartta E63 reitistä ja viitoitusmuutoksista