Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kiinteistöliikelaitos 
Loppupvm 31.12.2017, Toimialajohtaja/sarja 107923.06.2016 

7315-2016 (641)

Samppalinnan luolaston siirtyminen kokonaisuudessaan Turun kaupungin omistukseen

Salassa pidettävä salauksen peruste: JulkL 24.1 §:n 8-kohta

 

Konsernihallinto, kaupunginlakimies Riikka Lehtimäki 20.6.2016:

 

Senaatti-kiinteistöt omistaa Turun kaupungin omistamalla tontilla 853-3-27-2 sijaitsevasta Samppalinnan luolasta osuuden. Tiloista on tehty käyttösopimus (Liite 1) ja vuokrasopimus (Liite 2), joiden mukaisesti tilat on luovutettava veloituksetta Turun kaupungille, jos Valtion käyttö tiloissa päättyy. Kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt ovat yhdessä vastanneet kiinteistön ylläpidosta liitteenä olevan käyttösopimuksen mukaisesti.

 

Nyt kaikki Suomen Valtion hallinnoimat tilat ovat tulleet tarpeettomaksi. Tämän vuoksi Senaatti-kiinteistöt on luovuttamassa tiloja edellä mainittuun sopimukseen perustuen veloituksetta Turun Kaupungille 1.7.2016 lukien. Tämän jälkeen Samppalinnan luolasto olisi kokonaisuudessaan kaupungin omistuksessa ja vastuulla.

 

Kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt ovat valmistelleet sopimusluonnoksen, jolla tilat luovutettaisiin korvauksetta kaupungille. Tilojen omistus- ja hallintaoikeus siirtyisivät kaupungille kaupantekohetkellä. Ostaja ottaisi vastatakseen tiloihin liittyvistä kustannuksista ja vastuista kaupantekohetkestä lukien. Tätä ennen kustannuksista ja vastuista vastaisi myyjä.

 

Tiloihin liittyy sopimuksia, joista osa on tarkoitus siirtää ostajalle siten, että ostaja ottaisi niistä vastatakseen kauppakirjan allekirjoitushetkestä lukien. Mikäli sopimusta tai sopimuksia ei kuitenkaan voitaisi siirtää kolmannesta osapuolesta riippuvasta syystä, jäisi sopimus edelleen myyjälle ja tämä veloittaisi ko. kustannukset ostajalta sopimuskauden loppuun asti.

 

Tämän kaupan kohteen luovutuksella päättyy edellä mainittuun sopimukseen (liite 2) perustuen myös osapuolten välillä oleva maanvuokrasopimus.

 

Liite 1                                   käyttösopimus (salassa pidettävä)

Liite 2                                   vuokrasopimus

Liite 3                                  kauppakirjaluonnos

 

Toimialajohtaja Jouko Turto:

 

Päätös          Päätin, että Turun kaupunki ottaa vastaan korvauksetta tämän päätöksen liitteenä 3 olevan kauppakirjan ehtojen mukaisesti tontilla 853-3-27-2 sijaitsevat Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa olevat Samppalinnan luolaston tilat, ja että osapuolten välille solmittu kaupan kohteeseen liittyvä maanvuokrasopimus päättyy kauppakirjan allekirjoitushetkestä lukien.

 

Kauppakirjaan voidaan ennen kauppakirjan allekirjoitusta tehdä vielä tarpeellisia muutoksia ja täsmennyksiä.

 

Sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen solmittavalla kauppakirjalla.

 

 

 

Jouko Turto

toimialajohtaja

Jakelu

aoSenaatti-kiinteistöt
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kila § 79
Liite 1:Käyttöoikeussopimus
Liite 2:Vuokrasopimus
Liite 3:Kauppakirjaluonnos 853-3-27-2