Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta31410.08.20167

403-2016 (613, 627)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus 4/2016 "Tyksilän päiväkoti" Itäharjun kaupunginosaan, os. Vanha Littoistentie 26, Karjakatu 33

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut "Tyksilän päiväkoti" asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on muuttaa asemakaava vastaamaan tontille myönnettyä poikkeamispäätöstä ja rakennuslupaa siten, että tontin rakennusoikeutta vähennetään ja korttelialueen rajausta muutetaan vastaamaan todellista käyttöä. Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Kilajk § 314

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 20.6.2016:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on muuttaa suunnittelualueen asemakaava vastaamaan tontin maanvuokralaisen todellista tarvetta vähentämällä tontin Itäharju-36-1 rakennusoikeutta sekä liittämällä päiväkotitoiminnan vaatimat vuokra-alueet muodostettavaan palvelurakennusten korttelialueeseen noudattaen päiväkotihankkeelle jo myönnettyä poikkeamispäätöstä ja rakennuslupaa.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaava 2020:ssa suunnittelualue sijoittuu pientalovaltaiselle asuntoalueelle (AP), jota sivuaa pääviheryhteys. 20.12.1945 vahvistuneessa asemakaavassa korttelialue on yleisten rakennusten korttelialuetta (Y) sekä Kalevanpuisto –nimistä puistoaluetta. Tontin rakennusoikeus on Turun kaupungin vuoden 1964 rakennusjärjestyksen 55 §:n mukaan laskettuna 1887 k-m2. Tontille on kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan päätöksellä 30.9.2014 § 288 myönnetty poikkeuslupa ja rakennuslautakunnan päätöksellä 16.4.2015 § 155 myönnetty rakennuslupa 718 k-m2 suuruisen päiväkotirakennuksen rakentamista varten. Osa päiväkotitoiminnan vaatimista autopaikoista sijaitsevat Kalevanpuiston alueella.

Kaavaehdotuksessa osa Kalevanpuisto –nimisestä puistoalueesta on liitetty palvelurakennusten korttelialueen (P-1) tonttiin ja tontin rakennusoikeutta on pienennetty siten, että tontin rakennusoikeus on 750 k-m2.

Kaavamuutoksen alla olevan tontin käyttö päiväkotikäytössä edellyttää tietyn määrän autopaikkoja. Niin nykyinen tontti kuin tämän asemakaavanmuutoksen seurauksena syntyvän tontin alue ei riitä riittävien autopaikkojen toteuttamiseen. Tontti ja siihen liittyvät lisäalueet on vuokrattu Halssi Oy:lle päiväkodin toteuttamista varten, osa käytön edellyttämistä autopaikoista on sijoitettu Kalevanpuiston alueelle. Kaavaselostuksen mukaisesti autopaikoitusta varten vuokrattu alue tontin länsipuolelta säilytetään kaupunkikuvallisista syistä puistoalueena ja vuokrasopimuksen päättyessä ko. alue voidaan muuttaa takaisin puistoksi. Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan myös ko. alue olisi syytä liittää tonttiin kuuluvaksi alueeksi, sillä alue on tarpeellinen tontin käytön kannalta eikä tarpeen oleteta myöskään tulevaisuudessa väistyvän.

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että sillä ei muutoin ole huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö