Turun kaupungin säännöt kaupungin omistamien laiturien toistuvasta kausikäytöstä

 

 

 

1.Kaupunki voi myöntää hakemuksesta oikeuden liitteen 1 mukaisella alueella olevien Turun kaupungin laitureiden toistuvaan kausikäyttöön jäljempänä tarkemmin määritellysti. Käyttöoikeuskausi on 1.1.31.12, josta 1.1.-30.4. ja 1.10.-31.12. on rajoitetun palvelun aikaa. Käyttöoikeus on voimassa yhden kauden, jonka jälkeen on haettava uutta laiturien toistuvaa käyttöoikeutta.

 

2.Laiturien toistuvalla kausikäytöllä tarkoitetaan sitä, että käyttöoikeuden saaneella aluksella on oikeus toistuvasti käyttää näiden sääntöjen mukaisesti kaupungin omistuksessa olevia laitureita liitteen 1 mukaisella alueella. Käyttöoikeuden haltija ei kuitenkaan saa kiinnittyä vähäistä pidemmäksi ajaksi laituriin vaan laitureiden käyttöoikeus on tilapäistä.

 

3.Luvanvaraista laiturien toistuvaa kausikäyttöä ei kuitenkaan ole satunnainen ja tilapäinen laiturien käyttö eikä sopimukseen perustuva toiminta, josta on sovittu erikseen kaupungin kanssa.

 

4.Toistuvan laiturien käyttöoikeuden hakija/haltija ja kaupungin edustaja pitävät kevät- ja syyskatselmuksen laitureilla. Katselmuksen tarkoituksena on mm. tutustua laituripaikkoihin, joita käyttöoikeuden haltija voi käyttää erikseen vahvistettua korvausta vastaan, todeta laiturien kunto, niille mahdollisesti aiheutuneet vahingot ja mahdolliset korjaustarpeet. Katselmukset kutsuu koolle kaupunki. Katselmuksista pidetään pöytäkirjaa, jossa myös valokuvataan laiturien kunto. Pöytäkirjan laatii kaupunki ja se allekirjoitetaan kaupungin ja käyttöoikeuden hakijan/haltijan toimesta.

 

5.Käyttöoikeuden myöntämisen ehtona on, että edellä mainitut katselmukset on suoritettu asianmukaisesti ja käyttöoikeuden hakija on suorittanut käyttöoikeuskorvauksen.

 

6.Käyttöoikeuden hakijan tulee maksaa käyttöoikeuskorvaus kaupungin ilmoittamalle tilille eräpäivänä ennen kauden alkua. Maksamattomasta laskusta peritään viivästyskorkoa kulloinkin voimassa olevan korkolain mukaisesti.

 

7.Käyttöoikeuden haltija on tietoinen ja hyväksyy sen, että katselmuksessa todetut laituripaikat eivät ole käyttöoikeuden haltijan yksinomaisessa käytössä.

 

8.Käyttöoikeuden haltija on velvollinen noudattamaan mitä järjestyksen ja ympäristönsuojelun noudattamisesta on kulloinkin säädetty.

 

9.Käyttöoikeuden haltija vastaa siitä, että se täyttää voimassa olevat toimintaansa liittyvät vaatimukset, jotka perustuvat lakiin tai sen nojalla annettuun asetukseen tai viranomaismääräykseen ja jotka ovat voimassa sopimuskaudella tai jotka ovat silloin julkaistu ja säädetty tulemaan voimaan sopimuskauden aikana.

 

10.Käyttöoikeuden haltija ei ole velvollinen korvaamaan ns. normaalista kulumisesta aiheutuneita vahinkoja laiturirakenteille. Mikäli sovituissa kiinnityspaikoissa havaitut vahingot ovat kuitenkin vähäistä suurempia eikä niiden näin ollen voida katsoa kuuluvan normaalin kulumisen piiriin, käyttöoikeuden haltija on velvollinen korvaamaan kaupungille tästä aiheutuneet vahingot.

 

11.Mikäli aluksen päällikkö havaitsee laiturirakenteiden vahingoittuneen, niin hänen velvollisuutena on viipymättä ilmoittaa vaurioista satamamestarille. Vaurio tulee dokumentoida valokuvin ja aluksen päällikkö antaa selvityksen siitä onko vaurio syntynyt ko. aluksen toiminnasta.

 

12.Käyttöoikeuden haltija vastaa vaadittaessa kustannuksellaan aluksen melutason mittauksista sekä aiheuttamistaan häiriöistä.

 

13.Kaupungilla järjestettävien tapahtumien aikana tai muutoin perustellusta syystä laiturien toistuvaan käyttöoikeuteen voidaan korvauksetta asettaa rajoituksia tai osoittaa muita mahdollisia kiinnityspaikkoja.

 

14.Käyttöoikeuden haltijan tulee noudattaa Turun kaupungin kulloinkin voimassa olevaa satamajärjestystä. Satamajärjestystä noudatetaan koko Aurajokialueella.

 

15.Turun kaupunki ei ole velvollinen ruoppaukseen mikäli syväys ei joltain osin riitä aluksen liikkumiseen tai rantautumiseen liitteessä 1 merkityllä alueella.