Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta30521.06.20161

6927-2016 (065)

Kakolan funikulaarin järjestelmähankinnan kilpailutuksen käynnistäminen (EU:n kynnysarvon ylittävä hankinta)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle esitetään Kakolan funikulaarin hankinnan käynnistämistä sekä siihen liittyvän järjestelmätoimituksen valintakriteerien hyväksymistä.

Kilajk § 305

Infrapalvelut, rakennuttamispäällikkö Janne Laine 13.6.2016

Kakolanmäen kaavaan on sisällytetty mahdollinen vinohissi eli funikulaari. Kaavan mukaisesti funikulaari kulkisi Linnankadulta ylös Kakolanmäelle ja yleisten alueiden yleissuunnitelmassa funikulaarin paikaksi on esitetty yhteys Linnankadulta Michailowinkadulle (liite 2). Funikulaari liitetään osaksi joukkoliikennejärjestelmää ja mahdollistaa esteettömän kulkuyhteyden Kakolanmäelle Linnankadun suunnasta.

Infrapalvelut on laatinut tarjouspyynnön hissijärjestelmän kilpailuttamiseksi. Hissijärjestelmä kilpailutettiin 2011-2012, mutta tuolloin investointipäätös jäi tekemättä ja kaikki saadut tarjoukset hylättiin. Vuonna 2012 saatujen tarjousten perusteella hissijärjestelmätoimituksen hinnan on arvioitu olevan noin 1,2 M€. Vuoden 2012 teknisiä vaatimuksia on korotettu kabiinin osalta. Kabiinin henkilömäärä on nostettu 30 henkilöön ja sen halutaan toteutuvan suurimmaksi osaksi lasipintaisena. Funikulaarin kokonaishinnan asemarakennuksineen ja varusteineen arvioidaan olevan noin 2,5 – 3,0 M€.  

Funikulaarin hankinta on tarkoitus aloittaa hissijärjestelmän kilpailuttamisella. Liitteenä olevan tarjouspyynnön mukaisesti kilpailutetaan hissin järjestelmätoimitus sekä asennus. Hankkeesta julkaistaan hankintailmoitus EU:n virallisessa lehdessä. Tarjouspyynnön sivulla 11 esitetyn alustavan hankinta-aikataulun mukaisesti urakoitsijan valinta tuodaan johtokunnan päätettäväksi syksyllä 2016. Valittu järjestelmä määrittelee asemarakennusten tilantarpeet ja sisäiset järjestelyt. Järjestelmätoimituksen tarjouslaskenta-aikana on tarkoitus teettää asemarakennusten rakennuslupasuunnitelmat.

Järjestelmätoimittajan valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti halvin hinta. Tarjouspyynnön sivulla 18 on esitetty eri laatutekijöiden painoarvot. Hinta 30%, järjestelmä 20%, kori 15%, radan geometria 5%, projektiorganisaatio 10%, ympäristöasiat 10%, sekä takuu ja varaosat 10%. Laatupisteiden painotuksien tavoitteena on saada hintalaatu suhteeltaan toimivin ratkaisu Kakolanmäen olosuhteisiin.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos 6.6.2016

Liite 2Kartta

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- käynnistää Kakolanmäen funikulaarin hankinnan siten, että ensimmäiseksi käynnistetään Kakolanmäen funikulaarin järjestelmätoimituksen kilpailutus, ja että kilpailutus tehdään liitteenä 1 olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti; ja

- että funikulaarin ala- ja yläaseman arkkitehtisuunnittelu voidaan käynnistää kesän 2016 aikana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 305
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos 6.6.2016, Kakolan funikulaarin järjestelmähankinnan kilpailutuksen käynnistäminen
Liite 2:Kartta