Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta29521.06.20165

6884-2016 (642)

Rakennetun kohteen 853-73-74-2 (Vätti) myyminen hintatarjouskilpailulla, osoite Rauninaukio 4

Tiivistelmä:

Aloitetaan toimenpiteet osoitteessa Rauninaukio 4 sijaitsevan rakennetun kiinteistön 853-73-74-2 myymiseksi hintatarjouskilpailulla.

Kilajk § 295

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 13.6.2016:

Sivistystoimialan toimialajohtaja on 16.5.2016 § 34 tekemällään päätöksellä päättänyt, että Rauninaukion päiväkodin toimintaa ei jatketa enää 1.8.2016 lukien hallintosäännön 24 § 17-kohtaan perustuen. Sivistystoimiala luopuu osoitteessa Rauninaukio 4 sijaitsevista tiloista 1.9.2016 lukien.

Käytöstä poistuvat päiväkotirakennukset (3 kpl) sijaitsevat osoitteessa Rauninaukio 4. Rakennusten kerrosala yhteensä on arviolta noin 925 k-m2 ja huoneistoala 840 ht-m2.

Kiinteistön 853-73-74-2 omistaa Turun kaupunki ja se on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu asemakaavamerkinnällä YS sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi. Kaikki rakennukset on asemakaavalla suojeltu (sr-3 = Kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa eikä siinä saa suorittaa sellaisia lisärakentamis- tai muutostöitä, jotka tärvelevät julkisivujen tyyliä tai vesikaton perusmuotoa. Rakennusvaipan sisällä kellari- ja ullakkokerroksessa olevat tilat saa ottaa rakennuksen pääkäyttötarkoituksen mukaiseen käyttöön niiltä osin kuin rakentamista koskevien säännösten mukaiset edellytykset ovat olemassa.) Tontin maapinta-ala on 2846 m2.

Kohteen rakennukset on rakennettu vuonna 1929 opettajien asuntolaksi ja ne on vuonna 1969 muutettu päiväkotikäyttöön. Mikäli ostajan aikoma käyttötarkoitus ei vastaa kohteen asemakaavan ja tämän hetkisen lupatilanteen mukaista käyttötarkoitusta voidaan lopullinen myyntipäätös tehdä ehdollisena siten, että kauppakirjan allekirjoittamisen edellytyksenä on kohteelle saatu poikkeamis- tai rakennuslupa.

Kohteen myynti voidaan hoitaa yhteistyössä välittäjän kanssa, jolloin kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Kiinteistöliikelaitoksen ja välitysliikkeen välisen puitesopimuksen mukaisin ehdoin. Kohteen varsinainen myyntiesitys- ja päätös tehdään tarjousten perusteella. Turun kaupunki varaa itselleen oikeuden hylätä kaikki tehdyt tarjoukset.

Kohteen kunto- ja kiinteistöarviot laaditaan ennen myyntitoimenpiteiden aloittamista.

Karttalinkki

Liite 1Kartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- rakennettu kiinteistö 853-73-74-2 osoitteessa Rauninaukio 4 myydään hintatarjouskilpailun perusteella myyntimenettelyssä asetettavaan määräpäivään mennessä korkeimman tarjouksen tehneelle;

- varsinainen myyntiesitys ja -päätös tehdään tarjousten perusteella; sekä

- kohteen myynnistä tehdään toimeksianto välitysliikkeen kanssa puitesopimuksen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, maankäyttö, kiinteistökehitys, kiinteistöluovutus
tiedKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut
tiedHovi Christina


Liitteet:

Kilajk § 295
Liite 1:Kartta, Rauninaukio 4