Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta26501.06.201613

9848-2015 (630)

Pulmussuonkadun katu- ja liikennesuunnitelmat väli Kaerlantie - Valkiasvuorenkatu (Kärsämäki)

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnan hyväksyttäväksi Pulmussuonkadun katu- ja liikennesuunnitelmat, joissa ajoradan molemmin puolin olevat jalkakäytävät korvataan yhdellä leveällä jalkakäytävällä katu- ja vesihuoltosaneerauksen yhteydessä.

Kilajk § 265

Ympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 20.5.2016:

Vesiliikelaitos tulee saneeraamaan Pulmussuonkadun (väli Kaerlantie - Valkiasvuorenkatu) vesihuoltojärjestelmää, minkä yhteydessä on perusteltua peruspantaa myös katurakenteet tarvittavilta osin. Ajoradan molemmin puolin on paikoin huonokuntoiset jalkakäytävät. Jalkakäytävien nykyiset leveydet eivät kaikilta osin vastaa liikkumisen ja ylläpidon nykyvaatimuksia.

Katusuunnitelman laadinnan vireille tulosta on ilmoitettu kadun varren tontinomistajille lokakuussa 2015. Tavoitteena katusuunnitelman laadinnassa on ollut korvata nykyiset kapeat puoliset jalkakäytävät leveällä toispuolisella käytävällä.

Katusuunnitelma

Pulmussuonkadulla (väli Kaerlantie – Valkiasvuorenkatu) jalankulku on perusteltua keskittää siten, että jalkakäytäväverkosto yhtyy jo aikaisemmin suunniteltuihin katujaksoihin. Itään jatkuvalla katujaksolla (Valkiasvuorenkatu – Ampumakentänkatu) on lainvoimainen katusuunnitelma, jossa levennetty jalkakäytävä sijoittuu kadun eteläreunaan. Nyt hyväksyttäväksi esitettävässä suunnitelmassa jalkakäytävä on sijoitettu samalle puolelle jatkuvuussyistä, mitä puoltaa myös Kärsämäen urheilupuiston toimintoihin tukeutuminen.

Katuosuuden linja-autopysäkkien sijoittelussa on pyritty etsimään keskustan suuntaan olevalle nousupysäkille (tulevaisuudessa jalkakäytävättömälle puolelle) sellainen paikka (Paasikadun liittymä), johon on nykyvaatimusten mukaisen laiturin lisäksi mahdollista sijoittaa myös tarvittaessa odotuskatos. Vastakkaisen suunnan pysäkki saneerataan nykyiseen paikkaan urheilupuiston kohdalle. Molemmat pysäkit kaistapysäkkeinä antavat mahdollisuuden käyttää parasta mahdollista laiturikorkeutta esteettömyyden saavuttamiseksi.

Nähtävilläolo

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 4.-18.4.2016, muistutuksia ei ole saapunut.

Liite 1Pulmussuonkadun katusuunnitelma väli Kaerlantie – Valkiasvuorenkatu K 5191 051

Liite 2Pulmussuonkadun liikennesuunnitelma väli Kaerlantie – Valkiasvuorenkatu L 5191 043

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä katu- ja liikennesuunnitelmat K 5191 051 ja L 5191 043 koskien Pulmussuonkatua välillä Kaerlantie – Valkiasvuorenkatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 265
Liite 1:Pulmussuonkadun katusuunnitelma väli Kaerlantie - Valkiasvuorenkatu K 5191 051
Liite 2:Pulmussuonkadun liikennesuunnitelma väli Kaerlantie - Valkiasvuorenkatu L 5191 043