Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta26601.06.201614

9978-2015 (630)

Valkiasvuorenkadun katu- ja liikennesuunnitelma väli Paltankatu-Pulmussuonkatu (Kärsämäki)

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnan hyväksyttäväksi Valkiasvuorenkadun katu- ja liikennesuunnitelmat, joissa ajoradan molemmin puolin nykyisin olevat kapeat jalkakäytävät korvataan yhdellä leveällä jalkakäytävällä katu- ja vesihuolto-saneerauksen yhteydessä.

Kilajk § 266

Ympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 20.5.2016:

Vesiliikelaitos tulee saneeraamaan Valkiasvuorenkadun (väli Paltankatu-Pulmussuonkatu) vesihuoltojärjestelmää, minkä yhteydessä on perusteltua peruspantaa myös katurakenteet tarvittavilta osin. Ajoradan molemmin puolin on nykyisin noin 1.5 metrin levyiset paikoin huonokuntoiset jalkakäytävät. Jalkakäytävien nykyiset leveydet eivät vastaa liikkumisen ja ylläpidon nykyvaatimuksia.

Katusuunnitelman laadinnan vireille tulosta on ilmoitettu kadun varren tontinomistajille lokakuussa 2015. Tavoitteena katusuunnitelman laadinnassa on ollut korvata nykyiset kapeat molemmin puoliset jalkakäytävät leveällä toispuolisella käytävällä.

Suunnittelun aikaiset mielipiteet

Saapuneessa ennakkokannanotossa esitetään kiinnittämään huomiota Valkiaisvuorenkadun asfalttipäällysteen ja kadulle rakennettavien kaivojen liitoskohtien viimeistelyyn parhaan tasaisuuden savuttamiseksi ja täten tärinähaittojen ehkäisemiseksi. Kannanotossa suhtaudutaan kielteisesti kaupunkisuunnittelun esittämiin suunnittelun tavoitteisiin poistaa molemmin puoliset jalkakäytävät ja korvata ne yhdellä levennetyllä käytävällä.

Kaupunkisuunnittelu:

Mielipiteessä huoli ajonopeuksien noususta Valkiasvuorenkadulla perustuu tulkintaan, että ajorataa levennetään katusaneerauksen yhteydessä. Lähtökohtana suunnittelussa on ollut säilyttää toimivaksi todettu ajoradan leveys nykyisellään 6 metrissä. Katutilan ollessa yhteensä 9 metriä se mahdollistaa lisäksi tilan varaamisen riittävän leveälle jalkakäytävälle.

Kaupunki noudattaa liikenneväylien asfaltoinnissa valtakunnallista rakentamisnormistoa, jossa mm. säädetään asfaltin ja kaivon kansistojen yhteen sovittamisesta. Valkiasvuorenkadulla kansistot suunnitellaan nk. kelluvina, jolla pyritään uuden päällysterakenteen ja kannen liitoskohdan korkeusaseman saumattomuuteen sekä toisaalta mahdollisten painumaerojen minimointiin.

Katusuunnitelma

Laaditussa katusuunnitelmassa esitetään Valkiasvuorenkadun länsireunaan rakennettavaksi jalankulun ja ylläpidon nykyvaatimukset täyttävän levyinen jalkakäytävä, jolla korvataan nykyiset molemmin puoliset käytävät. Ajoradan leveys on 6 metriä. Esteettömän linja-autoliikenteen takaamiseksi katuosuudella ei sallita pysäköintiä.

Nähtävilläolo

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 4.-18.4.2016, muistutuksia ei ole saapunut.

Liite 1Valkiasvuorenkadun katusuunnitelma väli Paltankatu – Pulmussuonkatu K 6562 015

Liite 2Valkiasvuorenkadun liikennesuunnitelma väli Paltankatu – Pulmussuonkatu L 6562 016

Oheismateriaali 1Kannanotto Santanen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä katu- ja liikennesuunnitelmat K 6562 015 ja L 6562 016 koskien Valkiasvuorenkatua välillä Paltankatu – Pulmussuonkatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 266
Liite 1:Valkiasvuorenkadun katusuunnitelma väli Paltankatu - Pulmussuonkatu K 6562 015
Liite 2:Valkiasvuorenkadun liikennesuunnitelma väli Paltankatu - Pulmussuonkatu L 6562 01