Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta24018.05.20166

748-2014 (613, 627)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus 2/2014 "Moikoisten itäranta" Moikoisten kaupunginosaan, os. Kirjamäenkuja, Välikedonkuja, Pietinkuja

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on laatinut "Moikoisten itäranta" -nimisen asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tarkoituksena on selkiyttää ranta-alueen maankäyttöä ja lisätä asumisen rakennuspaikkoja alueella sekä säilyttää vapaa kulku rantaan ja laiturille. Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Kilajk § 240

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 10.5.2016:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on selkiyttää ranta-alueen maankäyttöä ja lisätä asumisen rakennuspaikkoja alueella sekä säilyttää vapaa kulku rantaan ja laiturille.

Hirvensalon 15.6.2002 vahvistuneessa osayleiskaavassa suunnittelualue on aluetta AP-1, virkistysaluetta V ja vesialuetta W. Hirvensalon osayleiskaavan tarkistus on vireillä.

Asemakaavanmuutoksella muodostetaan kaupungin omistuksessa olevaan kiinteistöön yksi uusi pientalorakennuspaikka, suojellaan kaupungin omistama vanha rakennus sekä muutetaan osa voimassa olevan asemakaavan mukaisesta huvi- ja viihdetarkoituksia palvelevien rakennusten korttelialueesta (YV) puistoalueeksi (VP). Puistoaluetta rasittaa venevalkamarasite sekä kulkuyhteysrasite venevalkamalle. Lisäksi ympäröiviin pientalorakennuspaikkoihin liitetään vähäisessä määrin kaupungin omistuksessa olevia alueita (tontinosia).

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että uusia pientalorakennuspaikkoja kaavoitettaessa tulisi rakennuksen suunnittelijalle ja toteuttajalle jättää enemmän suunnittelumahdollisuuksia rakennusalan muodon, yksityiskohtaisen sijainnin sekä kerrosluvun osalta. Tämä tulisi tässä asemakaavanmuutoksessa huomioida myös AO-1 alueella.

Kiinteistöliikelaitoksella ei muutoin ole huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle selostustekstin mukaisen lausunnon; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Karin ehdotus asian palauttamisesta raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö