Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21511.05.20165

14093-2013 (613)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus 16/2015 "Vierasvenesataman paviljonki" (VII) 008 ja (IX) 009 kaupunginosaan, os. Läntinen Rantakatu

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut "Vierasvenesataman paviljonki" asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on edistää matkailua ja keskusta-alueen vetovoimaa mahdollistamalla vierasvenesataman vastaanotto- ja kioskirakennuksen laajentaminen ja sen toiminnallisuuden parantaminen. Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Kilajk § 215

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Essi Korpela 3.5.2016:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien otsikossa mainittua asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa vierasvenesataman vastaanotto- ja kioskirakennuksen laajentaminen. Samalla on pyritty Läntisen Rantakadun turvallisuuden sekä kävelyn- ja pyöräilyn painarvon lisäämiseen.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaava 2020:ssa suunnittelualue on merkitty kerrostalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AK). Alueella on 17.5.2015 voimaan tullut asemakaava 23/2004, jossa suunnittelualue on osoitettu katualueeksi ja vesialueeksi (W). Lisäksi alueelle on osoitettu rakennusala, jossa suurin sallittu rakennusoikeus on 50 k-m2.

Kaavaehdotuksessa kaava-alueen pääosa on osoitettu pihakaduksi ja vesialueeksi (W). Aluetta on lisäksi osoitettu istutettavaksi alueen osaksi. Alueelle on osoitettu liikerakennusten rakennusala, jolle saa sijoittaa ravintola- ja huoltorakennuksen vierasvenesataman käyttöön, jonka suurin sallittu rakennusoikeus on 220 k-m2.

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että sillä ei ole huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö