Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21411.05.20164

7307-2013 (613, 627, 630)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus 19/2014 "Riitasuonaukio" Kaerlan, Kärsämäen ja Runosmäen kaupunginosaan, os. Korjasmäenkatu, Pohjoiskaari

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut "Riitasuonaukio" asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on ratkaista useita maankäytön kehitystarpeita alueella. Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Kilajk § 214

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Essi Korpela 3.5.2016:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien otsikossa mainittua asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on ratkaista useita maankäytön kehitystarpeita alueella. Alueen liikennejärjestelyt kaipaavat toimivuuden parantamista, alueella sijaitsevalla huoltoasemalla on laajennustarpeita, päivittäistavarakaupan pysäköintialue on sijoitettu puisto- ja katualueelle, alueen omakotitonttien jakaminen kahdeksi voitaisiin mahdollistaa, alueen hulevesijärjestelyjä tulisi parantaa sekä asemakaavanmuutoksen yhteydessä laaditaan myös tonttijaonmuutos liike- ja toimistorakennusten korttelialueelle sekä huoltoasemarakennusten korttelialueelle. Lisäksi liikerakennusten korttelialue kioskia varten poistetaan.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaava 2020:ssa osa suunnittelualueesta on merkitty palvelujen ja hallinnonalueeksi (PK), osa pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP), osa kerrostalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AK) ja osa eritasoliittymän selvitysalueeksi. Alueella on 12.7.1982 voimaan tullut asemakaava 25/1980, jossa suunnittelualue on osoitettu Riitasuonkatu -nimiseksi katualueeksi, Riitasuonaukio -nimiseksi katuaukioksi ja huoltoasemarakennusten korttelialueeksi. Alueella on 9.3.1990 voimaan tullut asemakaava 37/1986, jossa suunnittelualue on osoitettu Pohjoiskaari ja Korjasmäenkatu –nimisiksi katualueiksi, liikerakennusten korttelialueeksi kioskia varten (KL-1), Korjasmäenpuistikko ja Hossinpalsta –nimisiksi puistoalueiksi, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (KLT) sekä erillispientalojen korttelialueeksi (AO). Alueella on 5.11.1974 voimaan tullut asemakaava 26/1973, jossa suunnittelualue on osoitettu omakotirakennusten ja muiden enintään kahden perheen talojen korttelialueeksi (AO). Alueella on 9.10.1972 voimaan tullut asemakaava 11/1972, jossa suunnittelu-alue on osoitettu Pohjoiskaari –nimiseksi katualueeksi.

Kaavaehdotuksessa kaava-alueelle on osoitettu Pohjoiskaari, Korjasmäenkatu ja Riitasuonkatu –nimiset katualueet sekä Korjasmäenpuistikko –niminen puistoalue. Alueelle on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialue (K-1), jolle saa sijoittaa enintään 2000 kerrosalaneliömetrin suuruisen päivittäistavarakaupanyksikön sekä liike- ja huoltoasemarakennusten korttelialue (KLH-1), jolle saa sijoittaa enintään 1000 kerrosalaneliömetrin verran myymälä-, ravintola-, huoltoasema- ja toimistotiloja. Alueelle on osoitettu erillispientalojen korttelialueet (AO-1, AO-2), joiden tonttien pinta-alan tulee olla vähintään 700 m2 (AO-1) ja 500 m2 (AO-2). Erillispientalojen korttelialueen viereen on osoitettu istutettava alueen osa, ajoneuvoliittymänlikimääräinen sijainti sekä alueelliselle hulevesijärjestelmälle varattu alueen osa.

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että istutettava alueen osa tulisi liittää erillispientalojen korttelialueeseen, koska sen käyttö on mahdollista käytännössä vain tontinomistajalla ja sillä ei ole virkistyksellistä arvoa muille käyttäjille. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö