Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta23211.05.20161

12108-2015 (655)

Kuuvuoren (Halinen) nuorisotalon korvaavien tilojen tarjouspyynnön hyväksyminen

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnalle nuorisopalvelujen käyttöön tulevien vuokratilojen kilpailuttamista tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti sekä tarjoajan valintaperusteiden hyväksymistä hankintailmoituksen julkaisemista varten HILMA-ilmoituskanavassa.

Kilajk § 232

Tilapalvelut, palvelupäällikkö Kirsi Eronen 2.5.2016:

Tämän hetkiset nuorisotilat sijaitsevat Nummen kaupunginosassa, Kuuvuoressa. Nuorisopalvelut on todennut, että tilat sijaitsevat liian kaukana kohderyhmästä, jonka asuinalueena on pääasiassa Halinen.

Turun kaupungin tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden mukaisesti nuorisotilan siirrolle on etsitty mahdollisia sijoituspaikkoja ensisijaisesti Turun kaupungin omistamasta tilakannasta. Tiloja on selvitetty mm. Halisten koulun, Emmauksenkadun päiväkodin, Turun Vesiliikelaitoksen ja TVT Asunnot Oy:n omistamien asuintalojen tiloista. Soveltuvia olemassa olevia tiloja ei ole kuitenkaan löytynyt kaupungin tai sen yhteisöjen tiloista. Syynä olivat lähinnä sijainnilliset reunaehdot sekä muiden toimialojen tarpeet jatkaa toimintojaan heille vuokratuissa kohteissa, kuten koulussa.

Kiinteistöliikelaitos on yhteistyössä Turun nuorisopalvelujen kanssa laatinut Halisten alueelle sijoittuvan nuorisotilan vuokratarjouspyynnön. Tulevien tilojen maksimihenkilömäärä tulee olemaan noin 100 henkilöä. Kyseisen tilan tulisi sijaita riittävän lähellä Halisten kerrostaloasutusta sekä turvallisen kulkuyhteyden varrella ja lisäksi lapsi- ja nuorisoystävällisessä ympäristössä. Tulevien tilojen tulisi sijaita hyvien liikenneyhteyksien varrella, kohtuullisella etäisyydellä Gregorius IX tie 8:ssa sijaitsevasta liikekeskuksesta, joka sijaitsee Halisten alueen keskeisellä paikalla.

Tilojen arvioitu käyttötarve alkaa heti käyttötarkoitukseen soveltuvien tilojen valmistuttua, kuitenkin viimeistään vuoden 2017 alkuun mennessä. Vuokraus voi alkaa, kun tilat on hyväksytysti luovutettu vuokralaiselle ja viranomaisten toimesta hyväksytty käyttöön.

Vuokrasopimus tehdään ensin viiden (5) vuoden määräajaksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. Tarkemmat ehdot vuokrasopimusluonnoksessa.

Tilojen vuokralainen tulee olemaan Turun Kiinteistöliikelaitos ja päätöksen tilojen vuokraamisesta tekee kiinteistötoimialan toimialajohtaja.

Nuorisolautakunta on omassa päätöksessään 28.1.2016 § 7 esittänyt Kiinteistöliikelaitokselle vuokratarjouskilpailun järjestämistä ja määrittänyt kohteelle vuokrakustannuskaton, jonka nuorisopalvelut on valmis hyväksymään. Päätöksen mukaisesti Kiinteistöliikelaitoksen vuokranantajalle maksaman vuokran vuokrakustannuskatto on 95.000 euroa vuodessa. Tämän päälle tulevat käyttökustannukset (vesi, sähkö) sekä sisäiset erät.

Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan. Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan myös internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:

1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

3. Tarjousten kuukausivuokran hintavertailu

Tarjoajan tulee täyttää tilaajavastuulaissa esitetyt palveluntarjoajaa koskevat vaatimukset.

Valintaperusteena on halvin kuukausivuokrahinta.

Liite 1Tarjouspyyntö

Liite 2Vuokrasopimusluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää;

- oikeuttaa Tilapalvelut pyytämään tarjous vuokratiloista edellä esitetyn mukaisesti ja oikeutetaan tarvittaessa sopimaan vähäisistä muutoksista ja tarkennuksista tarjouspyyntöön;

- että toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan tarjouspyyntö ja vuokrasopimus; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 232
Liite 1:Tarjouspyyntö
Liite 2:Vuokrasopimusluonnos