Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta19120.04.20166

4158-2016 (065)

Laatoitus-, kiveys- ja reunakivityöt -hankinnan aloittaminen, 1.5.2016 alkaen (EU-kynnysarvon ylittävä hankinta)

Tiivistelmä:

Tuodaan johtokunnan hyväksyttäväksi tarjouspyyntöluonnos laatoitus-, kiveys- ja reunakivitöiden hankinnan aloittamiseksi.

Kilajk § 191

Infrapalvelut, valvontainsinööri Kalle Lehtinen 12.4.2016:

Infrapalvelut teettää vuosittain useita pieniä ylläpitotyöhön verrattavia kiveys- ja laatoitustöitä. Töiden tilaamisen hallinnollisen prosessin keventämiseksi tarvitaan puitesopimus laatoitus-, kiveys- ja reunakivitöiden osalta. Aikaisemman sopimusmallin mukaisesti, hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa laatta- ja kivimateriaalit erikseen, koska niitä hankkivat ja käyttävät useat kaupungin eri yksiköt. Kilpailuttamalla materiaalit ja asennustyö erikseen saavutetaan kokonaistaloudellisesti edullisin lopputulos talousalueella. Laatoitus-, kiveys- ja reunakivitöiden hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arvio.

Laatoitus-, kiveys ja reunakivitöiden vanha sopimuskausi on päättynyt 31.3.2016. Hankinta- ja logistiikkakeskus on valmistellut Infrapalvelujen toimeksiannosta tarjouspyyntöasiakirjat laatoitus- kiveys- ja reunakivitöiden puitesopimuksesta alkaen 1.5.2016 (tavoite). Hankinta sisältää Turun kaupungin alueella tehtävät laatoitustyöt, kiveystyöt betonilaatalla ja luonnonkivillä sekä reunakivityöt betonilaatalla ja luonninkivillä. Koko neljän vuoden sopimuskauden käsittävältä hinnaltaan arvioilta 800.000 euroa (alv 0 %).

Hankittava kokonaisuus on esitetty tarjouspyyntöasiakirjoissa. Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä. Palveluntuottajan valintakriteerinä on halvin hinta. Sopimuskausi on kestoltaan kaksi (2) vuotta 1.5.2016-30.4.2018, jonka jälkeen se voi jatkua kaksi vuotta. Jatkosta päätetään erikseen ennen sopimuskauden päättymistä. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään neljä (4) vuotta päättyen viimeistään 30.4.2020. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, hankkeesta julkaistaan hankintalain mukainen hankintailmoitus HILMA-hankintakanavalla.

Palveluntuottajaksi valitaan tarjouskilpailussa vertailuhinnaltaan halvimman hyväksytyn tarjouksen tehnyt palveluntuottaja. Hintavertailu tehdään yhden vuoden yksikköhintavertailuna. Vertailuhinta muodostuu tarjouslomakkeelta ensimmäisen sopimusvuoden arvioituihin määriin perustuvien yksikköhintojen mukaan.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos 6.4.2016

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan laatoitus-, kiveys- ja reunakivityöt Turun kaupungin alueelle 1.5.2016 alkaen liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä;

- antaa Infrapalvelujen johtajalle luvan tarvittaessa tehdä pieniä teknisluontoisia muutoksia tarjouspyyntöön ennen hankintailmoituksen julkaisemista; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti, ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 191
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos 6.4.2016