MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

Osapuolet:

Turun kaupunki       (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 11

20101 Turku

 

Timo Kalla

 

Sopimuksen perusteet

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta

 

Orikedon kaupunginosaa koske­van 24.6.2015 päivätyn ja 20.11.2015 tarkistetun ase­ma­kaa­vanmuutosehdotuksen 6/2011 (Koroistenkaari) joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki (kaupunki) ja Niuskalan kylän Välilä 2:13 tilan omistaja Timo Kalla (Kiinteistönomistaja) seuraavan sopimuksen:

 

1.Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3.Sopimuskorvaus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille neljänsadankuudenkymmenenkahdeksan sadantuhannen euron (468.000) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Sopimuskorvaus täytetään tämän maankäyttösopimuksen 4. kohdan mukaisin maa-alue luovutuksin ja välirahalla.

 

4.Maa-alueluovutukset ja väliraha

 

Kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille yhteensä noin 33853 m2:n suuruisen määräalan Niuskalan kylän Välilä 2:13 (853-480-2-13) tilasta. Määräala on osoitettu Kiinteistöliikelaitoksen kartalla M116/23.3.2016.

 

Määräala sisältää asemakaavaehdotuksen mukaiset alueet:

 

Oriketo-47 KTY-1 korttelinosa     628 m2

Oriketo-48 KTY-1 korttelinosa    1986 m2

Oriketo-49 KTY-1 korttelinosa    5402 m2

Oriketo-51 ET-1 korttelinosa    50 m2

Virkistys- ja EV-alueet      12281 m2

Katualueet         13506 m2

 

Kiinteistönomistajan luovuttaman määräalan arvo on 716.00 euroa.

 

Kaupunki luovuttaa kiinteistönomistajalle Niuskalan kylän Niuskala 3:14 tilasta noin 1759 m2 suuruisen määräalan ja Hallisen kylän Kaupunkitätilä 1:49 tilasta noin 495 m2 suuruisen määräalan. Määräalojen sijainnit on osoitettu Kiinteistöliikelaitoksen kartalla M108/23.3.2016.

 

Määräalat sisältävät asemakaavaehdotuksen mukaiset alueet:

 

Oriketo-51 KTY-1 korttelinosa   1699 m2

Oriketo-52 KTY-1 korttelinosa    555 m2

 

Kaupungin luovuttamien määräalojen arvo on 203.000 euroa.

 

Kaupunki maksaa kiinteistönomistajalle välirahaa 45.000 euroa. Väliraha maksetaan kahden kuukauden kuluessa asemakaavan lainvoimaistumisesta.

 

5. Omistus ja hallinta

 

Osapuolet saavat määräalat omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista tämän sopimuksen voimaan tullessa.

 

6. Kiinteistönmuodostus

 

Kumpikin sopijaosapuoli suorittaa kustannuksellaan tarvittavat lainhuudatus ja kiinteistönmuodostustoimenpiteet.

 

7. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä kiinteistönomistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Lisäksi kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito kuuluu em. laista poiketen kiinteistönomistajalle.

 

8. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

9. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

10. Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovut­tamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön ylei­seen sähkönjake­luun tar­vit­tavat maan ja raken­nustilojen käyttöoi­keudet jakel­umuun­ta­moi­ta, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johto­ja var­ten. Muuntamon tarvitseman maan ja ra­kennustilo­jen käytöstä Oy Turku Ener­gia Ab maksaa las­kel­mien­sa mu­kaisen yhte­näisen korvauksen.

 

11. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti osapuolet ilmoittavat, että vaihdettavat alueet ovat aikaisemmin olleet peltoalueina.

 

Osapuolten taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Kumpikin sopijaosapuoli vastaa luovuttamiensa alueiden puhdistamisesta, mikäli luovutettu alue myöhemmin todetaan likaantuneeksi.

 

12. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

13. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

14. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.