Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta16306.04.20164

3498-2016 (634, 635)

Tapahtuma-aikaiset pyöräreitit ja liikennejärjestelyt Aurajokirannassa

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta hyväksyy tapahtuma-aikaiset pyöräreitit ja liikennejärjestelyt Aurajokirannassa.

Kilajk § 163

Infrapalvelut, lupavalmistelija Kaisa Kauma-Laula, valvontapäällikkö Esa Mettälä ja kaupunkisuunnittelu, liikennesuunnitteluinsinööri Maija Norava 24.3.2016:

Aurajokirannassa järjestetään kesäaikaan useita markkinoita ja tapahtumia, joiden aikana jokirannassa pyöräily hankaloituu ja osittain estyy kokonaan. Jotta pyöräily tapahtumien aikana olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista ja pyöräilijät saataisiin riittävän ajoissa ohjattua vaihtoehtoisille pyöräilyreiteille, on ympäristötoimiala yhdessä Kiinteistöliikelaitoksen ja poliisin kanssa laatinut suunnitelmat tapahtuma-aikaisista pyöräreiteistä ja liikennejärjestelyistä Aurajokirannassa eri tapahtumien aikana.

Suunnitelmiin on merkitty tapahtuma-alueet sellaisena kuin ne yleensä on toteutettu, tapahtuma-aikaiset pyöräreitit, pyöräreittejä osoittavat liikennemerkit, tilapäisistä pyöräreiteistä kertovien infotaulujen paikat ja pysäköintipaikat, jotka poistuvat käytöstä tapahtumien ajaksi väliaikaisten pyöräreittien vuoksi.

Suunnitelmien mukaiset merkityt pyöräreitit tulee olla aina avoinna ja tapahtuman järjestäjä on velvollinen huolehtimaan, ettei tapahtumaan liittyviä toimintoja sijoiteta siten, että ne estävät pyöräilyn reiteillä. Lähtökohtaisesti pyöräilyreitit pyritään rajaamaan tapahtuma-alueen ulkopuolelle.

Suunnitelmien mukaisia tilapäisiä pyöräilyreittejä käytetään tarvittaessa soveltuvin osin myös muissa kuin suunnitelmissa nimetyissä tapahtumissa.

Kaupunki hankkii suunnitelmien mukaiset tarvittavat liikennemerkit ja infotaulut sekä huolehtii niiden sijoittamisesta suunnitelmien mukaisille paikoille sekä merkkien poistamisesta tapahtuman jälkeen. Samoin kaupunki huolehtii pyöräilyreiteillä olevien pysäköintipaikkojen tyhjentämisestä ja tarvittavista etukäteistoimista liikennemerkkeineen. Tapahtuma-alueiden sopimuksiin lisätään ehto, jonka mukaisesti tapahtuman järjestäjä vastaa kuitenkin liikennemerkkien asettamisesta ja poistamisesta syntyvistä kustannuksista sekä välttämättömistä ajoneuvojen siirtämisistä aiheutuvista siirtokorvauksista siten kuin ajoneuvojen siirtolaissa säädetään.

Liite 1Suunnitelmat tapahtuma-aikaisista pyöräreiteistä ja liikennejärjestelyistä

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokuntaa päättää, että:

- liitteenä 1 olevat suunnitelmat tapahtuma-aikaisista pyöräreiteistä ja liikennejärjestelyistä hyväksytään;

- kaupunki hankkii suunnitelmien mukaiset tarvittavat liikennemerkit ja infotaulut sekä huolehtii niiden sijoittamisesta suunnitelmien mukaisille paikoille sekä merkkien poistamisesta tapahtuman jälkeen;

- kaupunki huolehtii pyöräilyreiteillä olevien pysäköintipaikkojen tyhjentämisestä ja tarvittavista etukäteistoimista liikennemerkkeineen;

- tapahtuman järjestäjä vastaa liikennemerkkien asettamisesta ja poistamisesta syntyvistä kustannuksista sekä välttämättömistä ajoneuvojen siirtämisistä aiheutuvista siirtokorvauksista siten kuin ajoneuvojen siirtolaissa säädetään;

- suunnitelmien mukaisia tilapäisiä pyöräilyreittejä käytetään tarvittaessa soveltuvin osin myös muissa kuin suunnitelmissa nimetyissä tapahtumissa; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin yksimielisesti siten muutettuna, että Ahosen Puljujärvi-Seilan kannattamana tekemästä ehdotuksesta Keskiaikamarkkinoiden suunnitelmaan lisättiin yksi infotaulu lisää Hämeenkadun ja Akatemiankadun risteykseen.

Koski esitti asian hylkäämistä, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tiedKiinteistöliikelaitos, valvonta
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 163
Liite 1:Suunnitelmat tapahtuma-aikaisista pyöräreiteistä ja liikennejärjestelyistä