Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta14423.03.201613

10456-2015 (641)

Koulurakennuksen purkaminen Kastussa (853-73-24-5) os. Pyörämäentie 4

Tiivistelmä:

Esitetään purettavaksi osoitteessa Pyörämäentie 4 sijaitseva Kastun koulutalo.

Kilajk § 144

Tilapalvelut, kiinteistönpitoinsinööri Riikka Toivonen 1.3.2016

Purettavaksi aiottu koulu on rakennettu vuonna 1970. Koulutoiminta on päättynyt kesään 2015 rakennuksen sisäilmaongelmaepäilyjen takia ja rakennus on nyt tyhjillään. Koulun ottaminen uudelleen pysyvään käyttöön, joko kouluksi tai muuhun tarkoitukseen, vaatisi mittavat rakenteelliset remontit ja tekniikan uudistamisen.

Rakennukselle on mietitty vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia. Osaa rakennuksesta tarjottiin käytettäväksi väliaikaisena turvapaikanhakijoiden hätämajoitustilana, mutta siitä luovuttiin koska hätämajoituksen tarve on vähentynyt. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 28.10.2015 laittaaKastun koulukiinteistön myyntiin kaksivaiheisella myyntimenettelyllä. Kohteen kehittämisestä ja ostamisesta saatiin avoimen myynnin kautta kaksi ilmoittautumista. Johtokunta päätti 16.2.2016 valita toisen ilmoittautuneen eli Prestobella Oy:n, kiinteistön kehittämisen kumppaniksi. Prestobella Oy:n yhdessä LPR-arkkitehdit Oy:n kanssa esittämässä ideasuunnitelmassa purettavan Kastun koulurakennuksen paikalle toteutetaan TVT Asunnot Oy -konsernin omistukseen tuleva Raunistulan uusi päiväkoti.

Koulurakennus halutaan purkaa nopealla aikataululla, koska siihen on kohdistunut ilkivaltaa, ja jotta uusi päiväkoti pystytään rakentamaan mahdollisimman pian.

Turun museokeskukselta on pyydetty lausuntoa Kastun koulun kulttuurihistoriallisesta arvosta. Lausunnossaan 11.11.2015 Museokeskus toteaa, että ”Kastun koululla on kulttuurihistoriallista merkitystä entisenä valtion oppikouluna, joka tulee säilyttää.”

Karttalinkki

Oheismateriaali 1Kartta

Oheismateriaali 2Valokuvat

Oheismateriaali 3Museokeskuksen lausunto

Toimialajohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että osoitteessa Pyörämäentie 4 sijaitseva Kastun koulutalo puretaan Kiinteistöliikelaitoksen toimesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen
tiedRakennuslautakunta