Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta12209.03.20163

1994-2016 (065)

Katumerkintätöiden hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään hankinta katumerkintätöistä Turun kaupungin alueella 1.5.2016 alkaen.

Kilajk § 122

Infrapalvelut, toimistoinsinööri Kalle Lehtinen 29.2.2016:

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut yhdessä Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa tarjouspyyntöasiakirjat katumerkintöjen hankinnasta Turun kaupungin alueella 1.5.2016 alkaen. Katumerkintätyöt sisältävät Turun kaupungin kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävät maali- ja massamerkinnät kaikkine työvaiheineen ja viimeistelyineen.

Osa tehtävistä katumerkintätöistä sisältyy vielä voimassa olevaan liikennealueiden ylläpidon puitesopimukseen Kuntec Oy:n kanssa. Alueurakoiden kilpailutusten myötä katumerkintätöitä ei enää sisällytetä liikennealueiden ylläpitosopimukseen, vaan ne kilpailutetaan erikseen. Alueurakoiden kilpailutusten edetessä tähän kilpailutukseen liittyvien katumerkintätöiden määrät kasvavat.

Hankittava ylläpidon palvelukokonaisuus on esitetty tarjouspyyntöasiakirjoissa. Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä. Palveluntuottajan valintakriteerinä on halvin hinta, lisäksi on teknisiä ja taloudellisia vähimmäisvaatimuksia. Sopimuskausi on kestoltaan kaksi (2) vuotta 1.5.2016 - 30.4.2018, jonka jälkeen se voi jatkua vuoden kerrallaan enintään kaksi vuotta. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään neljä (4) vuotta päättyen viimeistään 30.4.2020. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, koko neljän vuoden sopimuskauden käsittävältä hinnaltaan arviolta 1,4 miljoonaa euroa (alv 0%). Hankkeesta julkaistaan hankintalain mukainen ilmoitus HILMA-hankintakanavalla.

Palveluntuottajaksi valitaan vertailuhinnaltaan halvimman hyväksytyn tarjouksen tehnyt palveluntuottaja. Hintavertailu tehdään yhden vuoden yksikköhintavertailuna. Vertailuhinta muodostuu tarjouslomakkeilta ensimmäisen sopimusvuoden arvioituihin määriin perustuvien yksikköhintojen mukaan.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos 29.2.2016

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen kilpailuttamaan katumerkintöjen hankinnan Turun kaupungin alueelle 1.5.2016 alkaen liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä;

- oikeuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtajan tekemään sopimukseen tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti, ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 122
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos 29.2.2016