Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta9702.03.20163

9132-2015 (011, 642, 034)

Toimitilakiinteistöjohtamisen sopimus Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n kanssa

Tiivistelmä:

Tuodaan hyväksyttäväksi määräaikainen toimitilakiinteistöjohtamisen sopimus Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n kanssa vuodelle 2016.

Kilajk § 97

Hallintoryhmä, lakimies Riikka Lehtimäki 23.2.2016:

Turun kaupunginvaltuusto päätti 28.9.2015 § 159 perustaa kaupungin 100 % omistaman Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n, jolle kaupunki myi tärkeimpiä sosiaali- ja terveydenhoidon käytössä olevia rakennuksia. Päätöksen esittelytekstissä todettiin, että operatiivinen toiminta kohteiden hallinnon ja ylläpidon osalta siirretään yhtiölle vuoden 2016 kuluessa ja, että vuoden 2016 ajan Kiinteistöliikelaitos vastaa kohteiden hallinnoinnista ja ylläpitotehtävien hankinnasta uuden omistajan lukuun.

Kaupunginhallitus on pannut täytäntöön edellä mainitun valtuuston päätöksen 6.10.2015 § 417 päätöksellä. Kaupunginhallitus on tällöin päättänyt, että apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen valtuutetaan allekirjoittamaan järjestelyn edellyttämä managerointisopimus.

Tämän jälkeen apulaiskaupunginjohtaja Virtanen on kuitenkin valittu Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen, joten tällä perusteella hän ei voi allekirjoittaa sopimusta kaupungin puolesta. Managerointisopimus kuuluu Kiinteistöliikelaitoksen toimialaan ja tästä syystä sopimus tuodaan nyt päätettäväksi johtokuntaan. Yhtiön hallitus on aiemmin käsitellyt asiaa 8.2.2016 järjestetyssä hallituksen kokouksessa ja on osaltaan hyväksynyt sopimuksen.

Toimitilakiinteistöjohtamisen sopimus

Kiinteistöliikelaitos on käynyt neuvotteluita Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n kanssa yhtiön omistamien rakennusten hallinnoinnin ja ylläpidon järjestämisestä Kiinteistöliikelaitoksen toimesta. Tarkoituksena on, että Kiinteistöliikelaitos hoitaa yhtiön puolesta yhtiön omistamien kohteiden ylläpitoon liittyviä tehtäviä (kiinteistönhoito- ja kunnossapitotehtävät) sekä muita hallinnollisia tehtäviä esimerkiksi sopimusten kilpailuttamiseen, sopimushallintaan, vuokraukseen ja asiakirjahallintaan liittyviä tehtäviä. Kiinteistöliikelaitoksen tarkemmat tehtävät ja laatuvaatimukset selviävät sopimuksen liitteinä olevista palvelukuvauksista.

Sopimus on määräaikainen 1.1.2016-31.12.2016. Sopimus sisältää kiinteähintaiseen veloitukseen perustuvia kiinteistöjenhoitoon ja hallinnointiin liittyvien tehtävien hoitoa. Sopimuksen kiinteä kuukausihinta on 54.111,56 euroa kuukaudessa. Lisäksi sopimukseen sisältyy kunnossapitotöitä, jotka ovat erillisveloitettavia. Veloitus tapahtuu jälkikäteen toteutuneiden kustannusten perusteella. Yhtiö on budjetoinut kunnossapitotöitä vuodelle 2016 2,5 miljoonaa euroa.

Yhtiöllä on kesken yhtiön taloushallinnon järjestäminen ja tästä syystä yhtiön ja Kiinteistöliikelaitoksen sopimusta voidaan joutua täsmentämään, mikäli taloushallinnon tehtäviä joudutaan mahdollisesti sisällyttämään nyt päätettävänä olevaan managerointisopimukseen. Tästä syystä toimialajohtaja tulisi valtuuttaa tekemään toimitilakiinteistöjohtamisen sopimukseen tarpeen vaatiessa muutoksia.

Liite 1Toimitilakiinteistöjohtamisen palvelusopimus liitteineen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen määräaikaisen toimitilakiinteistöjohtamisen sopimuksen Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n kanssa vuodelle 2016. Sopimuksen kiinteä kuukausihinta on 54.111,56 euroa. Lisäksi sopimukseen sisältyy toteutuneisiin kustannuksiin perustuvia erillisveloitettavia töitä n. 2,5 miljoonaa euroa.

Johtokunta päättää samalla valtuuttaa toimialajohtaja Jouko Turton tekemään tarvittaessa sopimukseen muutoksia ja allekirjoittamaan sopimuksen.

Sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedoksi tämä päätös.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy
tpvLehtimäki Riikka


Liitteet:

Kilajk § 97
Liite 1:Toimitilakiinteistöjohtamisen palvelusopimus liitteineen