Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta4403.02.20165

4671-2015 (649, 021)

Asunto Oy Turun Samppalinnanpuiston valitus koskien Aura Fest -tapahtumaa

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee Asunto Oy Turun Samppalinnanpuiston valituksen tiedoksi ja lähettää selvityksen tiedoksi Asunto Oy Turun Samppalinnanpuistolle.

Kilajk § 44

Infrapalvelut, lupavalmistelija Kaisa Kauma, 21.1.2016:

Asunto Oy Turun Samppalinnanpuisto on lähettänyt valituksen sekä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle että kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle koskien Samppalinnanpuistossa 7. – 8.8.2015 järjestettyä Aura Fest –tapahtumaa. Valitus koskee tapahtuman aiheuttamaa meluhaittaa. Valituksessaan Asunto Oy Turun Samppalinnanpuisto korostaa, että kyseinen puisto on sopimaton tila kovaääniselle konsertille, vaikka sallittuja melutasoja olisikin noudatettu. Yhtiön mielestä konsertteja tai vastaavanlaisia tapahtumia ei tulisi enää järjestää Samppalinnanpuistossa, jossa asutus sijaitsee lähellä konserttipaikkaa. Lisäksi yhtiö tiedustelee, millaisiin toimenpiteisiin Turun kaupunki ryhtyy, jotta nyt koettu haitta ei jatkossa toistu.

Poliisi totesi kesän 2014 Aura Fest -tapahtuman jälkeen, että Läntinen Rantakatu Barkerinpuiston edustalla on sopimaton tapahtumapaikka. Tämän jälkeen tapahtumaa varten lähdettiin kartoittamaan vaihtoehtoisia paikkoja kesää 2015 varten. Keskustan alueista Samppalinnanpuisto osoittautui sopivimmaksi paikaksi.

Aura Fest –tapahtuman järjestäjä on vaihtunut. Uusi järjestäjä on Nordic Live Productions Oy. Kaupungin eri toimialojen edustajilla ja yhtiön edustajalla oli tapaaminen 15.1.2016. Tapaamisessa keskusteltiin mm. tapahtumapaikoista ja niihin liittyvistä melu- ja liikenneasioista. Tulevana kesänä Aura Fest –tapahtumaa ei olla järjestämässä Samppalinnanpuistossa. Kaikki osapuolet, myös tapahtuman järjestäjä, halusivat tapahtumalle uuden paikan. Tapahtuman järjestäjä on hakemassa tapahtumalle lupia toiseen paikkaan. Mikäli haettu paikka ei toteudu, järjestäjän toissijainen vaihtoehtokaan tapahtumalle ei ole Samppalinnanpuisto.

Oheismateriaali 1Valitus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokuntaa päättää merkitä asian tiedoksi sekä lähettää selvityksen tiedoksi Asunto Oy Turun Samppalinnanpuistolle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Samalla johtokunta päätti merkitä tiedoksi, että tulevan tapahtuman järjestämiseen liittyen on kaupungille toimitettu palautteita tapahtumapaikan valinnasta siten, että siitä aiheutuisi alueen asukkaille ja ympäristölle mahdollisimman vähän haittaa.

Esittelijä tarkisti päätösehdotuksen kokouksessa hyväksyttyyn muotoon.

Jakelu

aoAs Oy Turun Samppalinnanpuisto