Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Kiinteistö Oy Turun Valtakulma

Y-tunnus: 0915147-0

c/o Turun Osuuskauppa

PL 186

20101 Turku

 

Kaupan kohde:

Noin 1125 m2 suuruinen määräala Turun kaupungin kiinteistöstä 853-6-9901-0 sillä sijaitsevine kansirakenteineen ja maanalaisine tiloineen. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 144 / 14.4.2015.

 

Kauppahinta:

Kolmesataa viisikymmentätuhatta (350.000) euroa

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta xx.xx.2016 § xxx

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kiinteistön heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta, kiinteistönmuodostamiskustannuksista sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka kunnes omistusoikeus siirtyy Ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

4. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Kaupan kohteeseen kohdistunut Turun kaupungin ja Kiinteistö Oy Turun Valtakulman välinen 11.3.2011 allekirjoitettu maanvuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

Ostaja on velvollinen kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin:

- Asemakaava ”6 kortteli” (57/2001)

- Asemakaavan (57/2001) selostus

- Lainhuutotodistus

- Rasitustodistus

- Kiinteistörekisteriote

- Selvitys kaupungin omistusoikeudesta, saantokirjat (2 kpl)

 

Kaupan kohteella sijaitsee ajoluiska maanalaiseen parkkihalliin sekä maanalainen parkkihalli. Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteen kansirakenne vaatii paalutuksen, peruskorjauksen ja vesieristeiden korjaamisen. Em. korjaustarpeet on otettu huomioon kauppahintaa määritettäessä ja Ostaja vastaa kaikista kansirakenteen vaatimista korjaustoimenpiteiden suorittamisesta kustannuksellaan.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

 

Kaupan kohde on 11.6.2005 voimaantulleen asemakaavan mukaista liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta. Kaupan kohteen rakennusoikeus on 1600 k-m2.

 

Kaupan kohde rajoittuu naapurustoon liitekartan M 144 / 14.4.2015 osoittamalla tavalla.

 

6. Rasitteet

 

Ostaja on tietoinen, että Brahenpihaan (=kaupan kohde) rajoittuvat yhtiöt käyttävät Brahenpihaa ja sen alla olevaa maanalaista tilaa kulkuyhteytenään sekä varastotilana eikä näitä oikeuksia varten ole perustettu rasitteita. Ostaja sitoutuu neuvottelemaan yhtiöiden kanssa tarpeellisista oikeuksista. Ostaja on tutustunut seuraaviin yhtiöiltä saatuihin selvityksiin:

 

- Grönroosinkulma selvitys 25.5.2015: Yhtiön toimittama selvitys Brahenpihan käytöstä.

- Ilmarinhovi selvitys 21.5.2015: Yhtiön toimittama selvitys Brahenpihan käytöstä.

- Kauppiaskatu 9a selvitys 20.5.2015: Yhtiön toimittama selvitys Brahenpihan käytöstä.

- Grönroosinkulma maanalaiset tilat: selvitys siitä miten Grönroosinkulman tilat sijoittuvat -1 kerrokseen.

- Maankäyttösopimus 4.6.2003: Maankäyttösopimuksessa on sovittu, että tontin 853-6-6-12 noin 221 m2 suuruiselle osalle on pidätetty kulkuoikeus tonteille 853-6-6-6, -8, -11, -2002, -3002, -3003 ja -4003.

 

7. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta ja maaperän edellyttämistä hankkeen rakenteellisista ratkaisuista sekä mahdollisten maanalaisten johtojen sijainnin selvittämisestä.

 

8. Luiskat

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

9. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

10. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

12. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

13. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten. Naapuri on velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

14. Kiinteistön käyttö

 

Kiinteistö on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

15. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

16. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 7-13. mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

18. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin vuokrattuna Kiinteistö Oy Turun Valtakulmalle piha-aluetarkoitukseen. Kaupungin taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2016

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistölautakunnan puolesta:

 

 

 

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut.

 

 

 

 

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus