Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta813.01.20168

65-2016 (641)

Omakotitonttien luovuttaminen keväällä 2016

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää keväällä 2016 omakotitonttikierroksella luovutettavaksi 28 tonttia, joista 7 esitetään luovutettavaksi lapsiperheiden jakokiintiössä.

Kilajk § 8

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 4.1.2016:

Kiinteistöliikelaitoksella on keväällä 2016 omakotitonttien hakukierrokselle 28 kappaletta rakentamattomia omakotitontteja, jotka jakaantuvat kaupunginosittain seuraavasti:

Yli-Maaria 21 kpl, Ruohonpää 2 kpl ja Haarla 5 kpl.

Tonttien osoitteet, pinta-alat ja rakennusoikeudet käyvät ilmi oheisesta liitteestä.

Luovutusmuotona on 21 tontin osalta maapoliittisen ohjelman mukaisesti tarjousmenettely, jossa yksityishenkilöt voivat tarjota joko ostohintaa tai vuosivuokraa ja yritykset vain ostohintaa. Yhteensä 6 omakotitonttia Haarlassa ja Ruohonpäässä luovutetaan avointa tarjousmenettelyä käyttäen, jolloin tarjouksen jättäjän on mahdollista nähdä tonteista jätetyt tarjoukset sekä korottaa jättämäänsä tarjousta tarjousajan puitteissa. Loput 15 omakotitonttia Yli-Maariasta ovat suljetussa tarjousmenettelyssä, jolloin tarjoukset jätetään suljettuina ja avataan määräajan jälkeen.

Tonttien pohjahinnat määräytyvät omakotitonttien vuoden 2016 hintavyöhykkeiden mukaisesti. Poikkeuksena tähän ovat tontit 853-54-16-2 (Sefyyrikuja 6) sekä 853-54-36-2 (Aamunkoitonkatu 6). Kyseessä olevat tontit ovat olleet useaan kertaan varattuina ja pitkään haettavissa jatkuvan haun listalla eikä lopullisia luovutuskirjoja ole saatu tonteista tehtyä. Nyt tontit esitetään laitettavaksi avoimeen tarjouskilpailuun siten, että niiden pohjahinnaksi asetetaan liitteen mukaiset vyöhykehintoja alhaisemmat pohjahinnat.

Tontit, 7 kpl, jotka esitetään luovutettavaksi lapsiperheiden jakokiintiöstä, käyvät ilmi oheisesta liitteestä.

Myynti- ja vuokrausehtoina noudatetaan luovutusmuodosta riippuen, joko kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tonttikohtaisilla ehdoilla.

Nyt luovutettavaksi esitettävien tonttien lisäksi Kiinteistöliikelaitoksella oli tammikuun alun 2016 tilanteen mukaan jatkuvan haun listalla yhteensä 140 omakotitonttia Haarlan, Kohmon, Lausteen, Mälikkälän, Toijaisten ja Yli-Maarian kaupunginosissa.

Liite 1Luovutettavat tontit

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- oheisen liitteen mukaiset, 21 rakentamatonta omakotitonttia luovutetaan tarjousperusteisesti, korkeimman tarjouksen tehneelle yksityishenkilölle, joko myymällä tai vuokraamalla tai yritykselle myymällä noudattaen kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tarvittaessa tonttikohtaisilla ehdoilla;

- oheisen liitteen mukaiset 7 rakentamatonta omakotitonttia esitetään luovutettaviksi lapsiperheiden jakokiintiössä aiemmin hyväksyttyjen lapsiperheille varattujen tonttien luovutusehtojen mukaisesti; sekä

- kaupunki pidättää oikeuden hylätä tai hyväksyä tarjoukset

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 8
Liite 1:Luovutettavat tontit keväällä 2016