Kauppakirja (luonnos 10.12.2015)

 

 

Myyjä

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-6

PL 355

20101 Turku

 

Ostajat

Kiinteistöosakeyhtiö Ispoisten kartano

Y-tunnus: 2685171-9

Kaarle Knuutinpojan Rantatie 1 as. 23

20810 Turku

 

Kaupan kohde

Turun kaupungin Ispoisten kaupunginosan tontti 853-45-36-1, pinta-alaltaan 3026 m2. Tontin osoite on Jagellonicankatu 5, 20740 Turku.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 378 / 11.12.2015.

 

Kauppahinta

Sataseitsemäntoistatuhatta kolmesataa (117.300) euroa.

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista. Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistusoikeus siirtyy ostajalle, kun koko kauppahinta on maksettu ja kauppa-kirja allekirjoitettu. Ostaja saa tontin omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen. Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin sekä maankäyttömääräyksiin (asemakaava 14/1986). Ostaja on verrannut ko. seikkoja em. kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Kaupan kohde on ympäristöministeriön 16.7.1986 vahvistaman asemakaavan 14/1986 mukaista sosiaalitointa palvelevien rakennusten korttelialuetta, joka on tarkoitettu palveluasuntojen ja niihin liittyvien yhteistilojen rakentamista varten (YS-1).

 

Tontilla sijaitsee liitekartan M 378 / 11.12.2015 osoittamassa likimääräisessä paikassa telekaapeleita.

 

Naapuruston osalta todetaan maankäytöstä seuraavaa:

 

Tontti rajoittuu naapurustoon liitekartan M 378 / 11.12.2015 mukaisesti. Tontti rajoittuu saman kaavan mukaiseen YS-1 –tonttiin 853-45-36-2, Akumentinpuiston puistoalueeseen sekä Sigridinpolku –nimiseen jalankululle ja polkupyöräilylle varattuun katuun, jolla tontille ajo on sallittu.

 

5. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten ja muiden tutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämien hankkeiden rakenteellisten ratkaisujen sekä maanalaisten johtojen ja putkien sijainnin selvittämisestä.

 

Mikäli tontin uudisrakentamisen johdosta joudutaan tontilla ja/tai sen läheisillä alueilla (katu, puisto, virkistysalue) olevia putkia, johtoja ja vastaavia laitteita siirtämään, poistamaan ja/tai tulppaamaan, vastaa ostaja näiden toimien kustannuksista. Suunnitelmat on hyväksytettävä ao. johtolaitoksella.

 

6. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin palvelutalokäytössä. Tontti on jo Ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Kaupungin taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

7. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta, mikäli em. toimenpiteet eivät aiheuta tontin omistajalle kohtuutonta haittaa.

 

8. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

9. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

10. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, vie-märi- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvi-hiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

Edellä mainitun lisäksi ostaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että ostaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeus-asteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

14. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 7-12. mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

15. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

16. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi kaupanvahvistajalle.

 

Päiväys

 

Allekirjoitukset

 

Kaupanvahvistajan todistus