Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta62809.12.201514

11943-2013 (642)

Turkuseuran toimitila-anomus

Tiivistelmä:

Turkuseura on ollut Kiinteistöliikelaitoksen vuokralaisena osoitteessa Sairashuoneenkatu 1 useita vuosia. Turkuseura on nyt esittänyt Kiinteistöliikelaitokselle, että heille vuokrattaisiin tiloja osoitteesta Läntinen Rantakatu 15. Ko. tilat ovat kuitenkin osa Fortuna-korttelin kokonaisuutta, joten Turkuseuralle on tarjottu tiloja Suurtorin alueelta.

Kilajk § 628

Tilapalvelut, vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen 2.12.2015:

Turkuseura on vuokrannut tiloja Kiinteistöliikelaitokselta osoitteesta Sairashuoneenkatu 1, tiloja on ollut käytössä 293 m2 ja niiden vuokrahinta on 1593 euroa kuukaudessa, josta avustustoimikunnan vuokra-alennus on tällä hetkellä 45 %.

Turku-seura on esittänyt, että heidän käyttöönsä vuokrattaisiin osa Läntinen Rantakatu 15 tiloista, jolloin tilat olisivat yhteiskäytössä Turun Kaupunginteatteri Oy:n kanssa. Seuran yksinomaiseen käyttöön tulisi n. 150 m2.

Turun kaupunginteatteri vuokraa Läntisen Rantakadun tiloja siihen asti, kunnes kaupunginteatterin korjaustyöt valmistuvat vuonna 2017. Tämä tilaratkaisu on siis väliaikainen, eikä Läntisen Rantakadun tiloja voida vuokrata jatkuvaan käyttöön, jollaista Turkuseuran käyttötarkoitus on.

Kaupunginvaltuusto on 21.5.2012 § hyväksynyt Fortuna-korttelin kehittämissuunnitelman. Fortuna-korttelin jatkokäyttöä ja kiinteistöjen luovuttamista valmistellaan tältä pohjalta sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman.  Hallinto-oikeus on kumonnut kaavasta tehdyt valitukset marraskuussa 2015.

Rakennuksen Läntinen Rantakatu 15 osan vuokraaminen pitkäaikaiseen, ei konseptin mukaiseen pysyvään käyttöön ei ole mahdollista, koska se vaikeuttaisi kohteen luovuttamista kehitettäväksi kaupunginvaltuuston asettamien Fortuna-korttelin tavoitteiden mukaisesti.

Läntinen Rantakatu 15 vaatii täydellisen peruskorjauksen ja mahdollinen kohteen lisärakennus on järkevää toteuttaa samassa yhteydessä vanhojen rakennusten peruskorjauksen kanssa. Teatterin vuokrasopimus on määräaikainen ja he siirtyvät tiloista omiin peruskorjattuihin tiloihin teatterin korjaustyön valmistuttua. Yhteistilojen käyttö ei ole mahdollista. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti tarkoituksena on, ettei ko. rakennuksen tilat jäisi kaupungin omistukseen.

Kiinteistöliikelaitos on 5.11.2015 esittänyt Turkuseuralle korvaavaa tilavaihtoehtoa Turun Vanhalta Suurtorilta Brinkkalan talosta, josta vapautuu lähes koko 1. kerros 1.1.2016 alkaen. Tilaa on kaikkiaan yli 400m2, mutta siitä on helposti erotettavissa pienempiä tilakokonaisuuksia. Tilojen vuokrahinta on noin 10 €/m2.

Kokonaisvuokra ei kuitenkaan sisällä vuokralaisen yksinomaisessa käytössä olevien tilojen siivousta eikä vuokralaisen käyttösähkön kustannusta.

Turkuseuran toiminta sopisi erinomaisesti Suurtorin kokonaisuuteen ja sinne kaivattaisiin lisää liiketilavuokralaisia alueen kiinnostavuuden lisäämiseksi. Alueella usein tapahtuvat markkinat taas lisäisivät myös Turkuseuran tuotteiden näkyvyyttä ja kiinnostavuutta.

Turkuseura ei ole ottanut yhteyttä Kiinteistöliikelaitokseen ko. korvaavien tilojen osalta.

Oheismateriaali 1Turkuseuran anomus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- ettei Läntisen Rantakatu 15 tiloja vuokrata Turkuseuralle, koska se ei ole kaupunginvaltuuston 21.5.2012 hyväksymän Fortuna-korttelin kehittämissuunnitelman mukaista; sekä

- merkitä tiedokseen Kiinteistöliikelaitoksen toimenpiteet korvaavien tilojen löytämiseksi Turkuseuralle.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Toivarin Harjanteen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti, jotta neuvotteluja voidaan vielä jatkaa.

Jakelu

palKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut