LUOVUTUSSOPIMUS

 

Luovuttaja:

Turun Suuriperheiset ry      (jäljempänä Yhdistys)

Y-tunnus 0142322-4

 

Luovutuksensaaja:

Turun kaupunki      (jäljempänä Kaupunki)

Y -tunnus 0204819-8

 

Kaupungin päätökset

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta

 

Luovutuksen kohde:

Turun kaupungissa oleva tontti (Koivula) 853-35-45-2, pinta-ala noin 3.817 m2, sekä tontilla sijaitseva asuin- ja palvelutalorakennus. Kohde on osoitettu kartalla M 354 / 23.11.2015.

 

Luovutuskorvaus:

Ei vastiketta

 

Muut ehdot:

 

1. Taustaa

Sopijapuolet toteavat, että Yhdistyksen ja Kaupungin välillä on tammikuun 12 päivänä 1996 allekirjoitettu luovutuksen kohdetta koskeva vuokrasopimus 1.1.1995- 31.12.2015 väliseksi ajaksi (kaupunginvaltuusto 13.11.1995 §263) ja että Kaupunki on tällä vuokrasopimuksella ottanut vuokran muodossa vastattavakseen Yhdistyksen lainojen lyhennysten ja korkojen maksamisesta. Sopijapuolet toteavat edelleen, että Kaupunki on maksanut näistä lainasuorituksista koostuvan pääomavuokran täysimääräisesti 15.12.2015 mennessä (viimeinen lainaerä korkoineen 657.797,63 euroa, valtiokonttorin laina n:o 1307-10080). Sopijapuolten välillä tammikuun 12. päivänä 1996 allekirjoitetun tätä luovutusta koskevan esisopimuksen ehdot luovutuksen toteutumiselle ovat näin ollen täyttyneet.

 

2. Suoritusvelvollisuuden täyttyminen

 

Yhdistys luovuttaa luovutuksen kohteena olevan kiinteistön Kaupungille vastikkeetta.

3. Omistus- ja hallintaoikeus, kiinnitykset

 

Omistusoikeus luovutuksen kohteena olevaan kiinteistöön siirtyy Kaupungille 1.1.2016. Kohde on ollut Kaupungin hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella.

 

Kohde luovutetaan vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista. Rasitustodistuksen mukaiset panttikirjat luovutetaan lainoittamattomina Kaupungin hallintaan.

 

4. Liittymät

 

Kiinteistöön kohdistuvat tekniset liittymät (vesihuolto, sähkö ym.) luovutetaan Kaupungin omistukseen luovutussopimuksen yhteydessä.

 

5. Aluerajaus ja kaavatilanne

 

Kaupan kohde on asemakaavan 4/1985 mukaista asuntokorttelialuetta (AK-1), joka rajoittuu samanlaiseen asuntokorttelialueeseen (AK-1), julkisten lähipalveluiden korttelialueeseen (YL) ja luonnonsuojelualueeseen (SL, Kaikukankare) sekä katualueeseen.

 

6. Sopimukset

 

Kohde on toiminut tehostetun palveluasumisen kohteena. Kohteen toiminnan edellyttäminä muina sopimuksina on olemassa DNA-tukiaseman vuokrasopimus, joka siirtyy Kaupungille 1.1.2016 lukien.

 

Muutoin kohteen kiinteistönhoidon, isännöinnin, vuokralaishallinnoinnin ym. kohteen tukiasuntokäytön edellyttämät aiemmat sopimukset on irtisanottu ja Kaupunki vastaa ko. toimintojen vaatimien sopimusten järjestämisestä 1.1.2016 alkaen.

 

7. Saannon laillistaminen

 

Kaupunki vastaa kustannuksellaan lainhuudon hakemisesta.

 

8. Ilmoitus alueen käytöstä

 

Yhdistys il­moit­taa ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti, että kohdetta on käytetty asuin- ja palvelutalotarkoituksessa. Yhdistyksen tiedossa ei ole, että kohde olisi harjoitetun toiminnan johdosta saastunut tai että maaperässä muutoin olisi aineita, jotka edellyttäisivät maaperän puhdistamista.

9. Verot ja maksut

 

Kiinteistöverosta luovutusvuodelta vastaa Yhdistys. Kiinteistön ylläpito- ja hoitokuluista omistuksenvaihdokseen saakka vastaa Kaupunki kohteen vuokrasopimuksen mukaisesti. Muista koh­tee­seen koh­dis­tu­vis­ta ve­rois­ta ja mak­suis­ta vastaa Yhdistys omistuk­sen vaihtumiseen asti ja siitä eteen­päin Kaupunki.

 

Kiinteistön luovutukseen liittyvä taloudellinen loppuselvitys osapuolten välillä tehdään helmikuun 2016 loppuun mennessä.

 

10. Irtain omaisuus

 

Luovutussopimukseen ei sisälly irtainta eikä sellai­sen luo­vut­tamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

11. Ehtojen kattavuus

 

Tämän luovutuksen kaikki ehdot on otettu tähän luovutussopimukseen.                        

 

Allekirjoitukset

Kaupanvahvistajan todistus