Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta61709.12.20155

6944-2015 (662)

Ylläpidon alueurakka, alue Itä-Turku, 1.6.2016 alkaen, urakoitsijan valinta

Tiivistelmä:

Itä-Turun ylläpidon alueurakasta on pyydetty tarjouksia ajalle 1.6.2016 (tavoite)-31.5.2021. Tarjous saatiin seitsemältä palveluntuottajalta. Sopimus esitetään solmittavaksi Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n (Kuntec) kanssa.

Kilajk § 617

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 23.11.2015:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen infrapalvelujen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia alueen Itä-Turku ylläpidon alueurakasta. Sopimuskausi on 1.6.2016 – 31.5.2019, jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen 9 kk:n molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään viisi vuotta ja päättyy viimeistään 31.5.2021.

Työhön sisältyvät päätehtävät ovat mm. liikenne- ja viheralueilla:

- talvikunnossapito

- ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien ylläpito

- viheralueiden ylläpito

- leikkipaikkojen ylläpito

- liikuntapaikkojen ylläpito

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) hinnaltaan halvimman palveluntuottajan kanssa.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta lähetettiin ilmoitus www.hankintailmoitukset.fi julkaistavaksi EU:n viralliseen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouspyyntöön esitettyihin kysymyksiin vastattiin ja tarjouspyyntöön tulleet tarkennukset ja muutokset julkaistiin hankintaa koskevalla nettisivulla 20.10.2015 mennessä.

Määräaikaan 10.11.2015 klo 14.00, mennessä tarjouksen toimittivat: Destia Oy, Vantaa; NCC Roads Oy, Helsinki, Lemminkäinen Infra Oy, Helsinki; TMP Service Ky, Espoo; Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Kuntec, Turku; VRJ Service Oy, Kempele ja YIT Rakennus Oy, Helsinki.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajien kelpoisuuden arvioinnissa todettiin Suomen Asiakastieto Oy:n raportista, että TMP-Service Ky ei täytä luottoluokituksen osalta tarjoajalle asetettuja kelpoisuusvaatimuksia joten se tulee sulkea tarjouskilpailusta. Kaikki muut tarjoajat täyttävät tässä hankintamenettelyssä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Kaikkien kelpoisuusvaatimukset täyttäneiden tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnön mukaisuuden vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

Vertailuperusteiksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan hinnaltaan halvin. Vertailuhinnat on laskettu tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Hinta koostuu aluekokoon perustuvasta hinnasta ja osasta, johon kuuluu sidotuilla määrillä tehtäviä yksikköhintaisia töitä sekä arvioitu määrä lisätöitä. Halvimmalta, Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:ltä pyydettiin lisäselvitys tarjoukseen sisältyneistä kahdesta yksikköhinnasta, jotka poikkesivat huomattavasti muiden tarjoajien vastaavista tarjoushinnoista. Hankintalain 8 luvun 63 §:n mukaan hankintayksikkö voi hylätä tarjouksen sen liian alhaisen hinnan johdosta, mikäli tarjoaja ei pysty uskottavasti osoittamaan, että se kykenee toteuttamaan sopimuksen annetulla hinnalla. Turun Seudun Kuntatekniikka Oy on selvityksessään todennut ottaneensa työkustannukset huomioon muualla tarjouksessaan. Hankintayksikön näkemyksen mukaan asiassa saadun selvityksen johdosta ei ole syytä olettaa, ettei tarjoaja selviytyisi palvelun suorittamisesta tarjouksessa annetuilla hinnoilla eikä sitä tämän johdosta tule hylätä.

Tarjoajat ja ensimmäisen vuoden vertailuhinnat euroina (alv 0 %) ovat seuraavat:

Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Kuntec1.164.453
YIT Rakennus Oy1.337.252
Destia Oy1.515.480
NCC Roads Oy1.613.076
Lemminkäinen Infra Oy1.941.581
VRJ Service Oy1.948.821

Vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antoi Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Kuntec.

Liite 1Tarjousten avauspöytäkirja

Liite 2Tarjousten vertailu

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- TMP- Service Ky suljetaan pois tarjouskilpailusta, koska yritys ei täyttänyt tarjoajalle asetettuja kelpoisuusvaatimuksia;

- alueen Itä-Turku ylläpidon alueurakan urakoitsijaksi valitaan ajalle 1.6.2016-31.5.2021 Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Kuntec, tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaisin ehdoin;

- kiinteistötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus sekä tekemään siihen tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDestia Oy
aoLemminkäinen Infra Oy
aoNCC Roads Oy
aoTMP-Service Ky
aoTurun Seudun Kuntatekniikka Oy
aoVRJ Service Oy
aoYIT Rakennus Oy
tpvHankinta- ja logistiikkakeskus


Liitteet:

Kilajk § 617
Liite 1:Tarjousten avauspöytäkirja / ylläpidon alueurakka
Liite 2:Tarjousten vertailu / ylläpidon alueurakka