KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

Turun kaupunki

y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Lemon Kartano Oy

Y-tunnus: 1624098-1

Lemuntie 242
20760 Piispanristi

Kaupan kohde:

Noin 7500 m2:n suuruinen määräala Kaarinan kaupungin kiinteistöstä Alalemo 202-402-1-47. Määräalan rajat on osoitettu kauppakirjan liitteenä olevalla kartalla M 245 / 25.8.2015. Määräala on Lemunniemen osayleiskaavassa osoitettu osaksi venesatamaa kaavamerkinnällä LV-1. Voimassa olevassa asemakaavassa alue on osoitettu maatalousalueeksi (MT)

 

Kauppahinta:

Seitsemänkymmentäviisituhatta (75.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2015 § ___

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

   1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan Myyjän tilille ennen kaupantekotilaisuutta ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

   2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Turun kaupunki on 26.4.2013 allekirjoitetulla maanvuokrasopimuksella vuokrannut kaupan kohteen Lemon Golf Oy:lle. Ostajan tullessa tämän kauppakirjan allekirjoituksin kaupan kohteen omistajaksi, sovittaan samanaikaisesti Lemon Golf Oy:n kanssa muutoksesta em. maanvuokrasopimukseen, jossa alue poistetaan maanvuokrasopimuksen alueesta ja todetaan, että kaupan kohteena oleva alue tulee Ostajan hallintaan.

 

   3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Kaupan kohteisiin ei kohdistu kiinteistörekisteriotteelta ilmenemättömiä rasitteita tai käyttöoikeuden rajoituksia.

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteeseen kohdistuu vuokraoikeus, laitostunnus 202-402-1-47-L1, Lemon Golf Oy:lle. Myyjä ja Lemon Golf Oy ovat sopineet muutoksesta vuokraoikeuteen tämän kauppakirjan kohdan 2. mukaisesti.

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu muita lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

   4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa Myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti kuitenkin niin, että kaupan kohteesta saatava tuotto, kuten oikeus vuokratuloihin, siirtyy ostajalle omistusoikeuden siirtymiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien.

 

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

   5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut:

- kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartat ja –määräykset, Lemunniemen osayleiskaavakartta ja -määräykset).

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

- lainhuutotodistus __.__.2015

- rasitustodistus __.__.2015

- kiinteistörekisterin ote __.__.2015.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

- asemakaavakartat ja –määräykset, Lemunniemen osayleiskaavakartta ja -määräykset.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

   6. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perusta­mistavan va­lin­nas­ta, rakennus-hankkeen suunnitteluun liitty­vien maa­perätutkimusten suorittamisesta ja maaperän edel­lyttämistä hankkeen rakenteellisista ratkai­suista sekä maanalaisten johtojen ja putkien sijainnin selvittämisestä.

   

   7. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yh­teydes­sä tehty eri sopi­musta­kaan.

 

8. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että kaupan kohde on maanvuokrasopimuksen nojalla ollut 1.1.2014 alkaen Lemon Golf Oy:n käytössä. Myyjän taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

   9. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta joh­tuvat eri­mielisyydet ja riidanalaiset kor­vaus- ja sopi­mus­sakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappa­letta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julki­selle kaupanvah­vistajalle.

 

Turussa __. päivänä ____kuuta 2016

 

Myyjä

 

Ostaja

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus