Maankäyttösopimus ja määräalojen vaihtokirja (luonnos 25.2.2015)

 

Osapuolet:   

Turun kaupunki       (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 11

20101 Turku

 

Soile Sirkiä         (jäljempänä Kiinteistönomistaja)

 

Sopimuksen perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

 

Turun kaupungin Toijaisen kaupunginosaa (153) koskevan 18.6.2008 päivätyn ja 26.1.2009, 18.3.2009, 1.4.2009 sekä 16.11.2015 muutetun asemakaavaehdotuksen "Marjamäki" (1/2007) johdosta tekevät Turun kaupunki (jäljempänä Kaupunki) ja Turun kaupungin Kyyrlän kylän (456) tilan Kaivopelto:1:10 omistaja Soile Sylvia Sirkiä (jäljempänä Kiinteistönomistaja) seuraavan sopimuksen.

 

Sopimusalueena on em. tila.

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti Kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen rakentamis- ja muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijapuolet toteavat, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Neuvottelujen kulku

 

Sopijapuolet toteavat, että maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavan sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa 37.432 euron suuruisen sopimuskorvauksen. Sopimuskorvaus täytetään tämän maankäyttösopimuksen 4. kohdan mukaisin maa-alueluovutuksin.

 

4. Maa-alueluovutukset

 

Kiinteistönomistaja luovuttaa Kaupungille yhteensä noin 2658 m2:n suuruisen määräalan Turun kaupungin Kyyrlän kylän tilasta Kaivopelto 1:10 (kiinteistö 853-456-1-10). Määräala on osoitettu Kiinteistöliikelaitoksen kartalla M 359 / 26.11.2015.

 

Tämä noin 2658 m2:n suuruinen määräala käsittää em. asemakaava-ehdotuksen ja tonttijaon mukaiset seuraavat muodostusosat:

 

AP-tontin Toijainen-32-7 muodostusosa    noin 389 m2

AP-tontin Toijainen-32-8 muodostusosa    noin 857 m2

AP-tontin Toijainen-32-9 muodostusosa      noin 320 m2

AP-tontin Toijainen-32-10 muodostusosat   noin 257 m2

Yhteensä            noin 1823 m2

 

Katualueita            noin 835 m2

Näiden maa-alueiden arvo on yhteensä 91.154 euroa.

 

Kaupunki luovuttaa Kiinteistönomistajalle:

-noin 109 m2:n suuruisen määräalan Turun kaupungin kiinteisstä 853-456-1-5

-noin 240 m2:n suuruisen määräalan Turun kaupungin kiinteistöstä 853-513-1-31

-noin 177 m2:n suuruisen määräalan määräalasta 853-419-2-9-M501

 

Määräalat on osoitettu Kiinteistöliikelaitoksen kartalla M 359 / 26.11.2015.

 

Nämä määräalat käsittävät seuraavat em. asemakaavaehdotuksen ja tonttijaon mukaiset muodostusosat:

 

AP-tontin Toijainen-32-6 muodostusosana   noin 109 m2

AP-tontin Toijainen-32-5 muodostusosina   noin 417 m2

Yhteensä noin:         noin 526 m2

 

Näiden maa-alueiden arvo on yhteensä 26.302 euroa.

 

Kaupunki maksaa Kiinteistönomistajalle välirahaa 27.420 euroa.

 

Väliraha maksetaan yhden (1) kuukauden kuluessa tämän sopimuksen voimaantulosta (asemakaavan voimaantulo).

 

Luovutuksen kohteisiin ei kuulu em. tilojen osuuksia yhteisiin alueisiin eikä erityisiin etuuksiin.

 

5. Omistus ja hallinta

 

Osapuolet saavat 4. kohdassa mainitut alueet omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä sopimuksessa on sovittu tämän sopimuksen voimaan tullessa.

 

Luovuttaja vastaa luovutuksen kohteen kiinteistöverosta koko siltä vuodelta, jolloin omistusoikeus siirtyy luovutuksensaajalle.

 

Kaupunki vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta.

 

6. Kiinteistönmuodostustoimitukset

 

Kumpikin sopijapuoli vastaa kustannuksellaan ostamiensa alueiden varainsiirtoverosta sekä lainhuudatuskustannuksista.

 

Tonttien lohkomiskustannuksista vastaa tontin omistaja. Poikkeuksena Kiinteistönomistan omistukseen jäävän tontin 853-153-32-6 lohkomiskustannuksista vastaa Kaupunki ja että Kiinteistönomistaja valtuuttaa Turun kaupungin hakemaan em. tontin lohkomista.

 

7. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä Kiinteistönomistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa ja suunnittelee kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaana-pidosta on säädetty.

 

8. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan Kaupungin tai

sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien joh­tojen, lait­teiden ja kiin­nik­keiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin kuitenkin siten, että ne eivät kohtuuttomasti vaikeuta tonttien käyttöä kaavan määrittelemään ja maanomistajan aikomaan käyttöön.

 

Kiinteistön­omis­ta­jalle kor­va­taan em. toi­men­pi­teis­tä mahdol­li­sesti ai­heutu­vat suoranaiset vahin­got ja haitat. Kaupun­gilla on oi­keus mer­ki­tä em. oikeus rasit­teena kiin­teis­törekis­te­riin Kiinteistön­omis­tajaa enempää kuu­le­mat­ta.

9. Luiskat

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, Kiinteistönomistaja sallii tämän korvauksetta.

10. Valumavedet

Kiinteistönomistajan ja em. kiinteistöistä muodostettavien tonttien tontinomistajien tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta rakentamattomilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

11. Korvaus aidan siirrosta

 

Kaupunki maksaa Kiinteistönomistajalle 200 euron suuruisen kertakorvauksen Kiinteistönomistajan kevytrakenteisen aidan siirrosta aiheutuvina kustannuksina. Siirrettävä aita kiertää Kiinteistönomistajan nykyistä tilaa ja Kiinteistönomistaja vastaa itse korvauksen jälkeen aidan siirtämisestä uuden muodostettavan tontin 5 rajalle. Korvaus maksetaan välirahan maksun yhteydessä.

 

12. Edelleen luovutus

Mikäli Kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut Kaupungin Kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

13. Erimielisyydet

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

14. Sopimuksen voimaantulo

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen ”Marjamäki” (1/2007) tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan tullessa voimaan. Asemakaava tulee voimaan kuulutuksella.

 

Mikäli em. asemakaava tulee voimaan toisensisältöisenä kuin mitä on ollut tiedossa tämän sopimuksen tekohetkellä, sitoutuvat Kiinteistönomistaja ja Kaupunki neuvottelemaan siitä johtuvat muutokset tähän sopimukseen. llöin myös välirahan määrä ja maksuajankohta eivät ole em. mukaisia.

 

 

Allekirjoitukset

Kaupanvahvistajan todistus