Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta60325.11.201513

11669-2015 (642)

Linnankatu 55 toimistotilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen toimistoverkkopäätöksen 24.8.2015 § 358 mukaisesti oli Lin-nankatu 55 tilojen irtisanominen tehty, siten että se astuu voimaan 31.12.2015. Syksyllä 2015 on kuitenkin ilmennyt, että osa tiloista joudutaan vielä pitämään käytössä keskitetyn asiakaspalvelupisteen valmistelun takia.

Kilajk § 603

Tilapalvelut, vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen 19.11.2015:

Kaupunki on vuokrannut Linnankatu 55 toimistotilaa Turun Teknologiakiinteistöt Oy:ltä yhteensä 2 040 m2 kuukausivuokraan 17.993 euroa. Tilat kuuluvat osaksi kaupunginvaltuuston hyväksymää toimistoverkon kehittämistä. Tähän perustuen tilat on irtisanottu kokonaisuudessaan apulaiskaupunginjohtajan päätöspöytäkirjalla 30.6.2015 § 13 päättymään 31.12.2015.

Vuokrausasiaa on valmisteltu syksyn 2015 aikana uudelleen ja todettu, että osa ko. tiloista tulisi jättää käyttöön vielä kevääksi 2016.

Johtaja Tuomas Heikkinen on laatinut asiaa koskevan päätöspöytäkirjan 19.11.2015.

Heikkisen päätöspöytäkirjassa todetaan: ”Tällä hetkellä Linnankatu 55 tiloissa toimii konsernihallinnon alaiset palvelukeskukset velkaneuvonta, työllisyyspalvelukeskus ja hankinta- ja logistiikkakeskus sekä ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuolto. Ympäristöterveydenhuolto ja hankinta- ja logistiikkakeskus sijoitetaan muihin konsernin käytössä oleviin tiloihin. Työllisyyspalvelukeskuksen ja velkaneuvonnan yhdeksi sijoituspaikaksi kaavailtiin entistä Hostellia, joka sijaitsee osoitteessa Linnankatu 39. Molempien yksiköiden sijoittuminen Hostelliin olisi ollut haastavaa. Lisäksi se ei ole enää käytettävissä, sillä se on otettu hätämajoituskäyttöön.

Kaupunginhallitus on 3.3.2014 § 96 kokouksessaan päättänyt, että Turun kaupungin asiakaspalvelua kehitetään monikanavaiseksi. Samalla kehitetään kaupungin ydinkeskustaan keskitettyä asiakaspalvelupistettä, josta saa laajasti kaupungin palveluja ja ohjausta kaikkiin kaupungin palveluluihin. Tätä toimintaa suunnitellaan sijoitettavaksi Kelan kanssa samoihin tiloihin osoitteeseen Eerikinkatu 26.

Työllisyyspalvelukeskuksen toiminta on pääasiassa asiakaspalvelua. Sen optimaalisin sijainti on kaupungin keskustan tuntumassa. Toiminnan luonteen vuoksi työllisyyspalvelukeskuksen sijoitus keskitettyyn asiakaspalvelupisteeseen on perusteltua. Myös velkaneuvonnan sijainti kaupungin keskitetyssä asiakaspalvelupisteessä nähdään järkeväksi jo siksi, että sekä Kelalla että työllisyyspalvelukeskuksella ja velkaneuvonnalla on yhteistä asiakasrajapintaa.

Ennen kuin kaupungin keskistetty asiakaspalvelupiste voisi sijoittua Eerikinkadun tiloihin, vaatii se muutoksia myös Kelan osalta esimerkiksi toimintojen siirtäminen toiseen toimipisteeseen. Lisäksi Eerikinkadun toimipistettä tulisi uudistaa. Koska neuvottelut Kelan kanssa ovat vielä kesken, ei tarkkaa aikataulua voida tässä vaiheessa vielä tiedetä. Tästä syystä olisi tärkeää jatkaa Linnankatu 55 tilojen vuokraamista koko kolmannen kerroksen osalta. Tällöin ei velkaneuvonnan ja työllisyyspalvelukeskuksen tarvitse muuttaa väliaikaisesti. Tällä hetkellä ei ole heidän käyttöönsä sopivaa omaa tilaa kaupungilla valmiina.”

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut vuokrasopimuksen yhteistyössä Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa. Tiloja jää käyttöön kolmannen kerroksen tilat eli noin1300 neliötä, vuokrahinta on n. 8,53 €/neliö, eli kuukausivuokra on 11.089 euroa, alv 0 %. Parkkipaikoista ei makseta erikseen.

Vuokranmaksukausi on yksi (1) kalenterikuukausi. Vuokranmaksuvelvoite alkaa, kun vuokra-aika alkaa 1.1.2016.

Vuokrasopimus on voimassa 30.9.2016 asti.

Kokonaisvuokra on ns. bruttovuokra. Vuokralainen ei maksa vuokranantajalle muita maksuja tilan käytöstä.

Kokonaisvuokra ei kuitenkaan sisällä vuokralaisen yksinomaisessa käytössä olevien tilojen siivousta eikä vuokralaisen käyttösähkön ja käyttöveden kustannuksia, joista omistaja laskuttaa erilliskorvaukset suoraan käyttäjältä. Siivous hankitaan Kiinteistöliikelaitoksen toimesta ja maksetaan suoraan tuottajalle.

Liite 1Vuokrasopimusluonnos

Oheismateriaali 1Konsernihallinnon hallintoryhmän johtajan päätöspöytäkirja 18.11.2015 § 30

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- vuokrata Turun Teknologiakiinteistöt Oy:ltä 1300 m2:n suuruiset toimistotilat oheistiloineen, osoitteesta Linnankatu 55, kuukausivuokralla 11.089 euroa, alv 0 %, 1.1.2016 alkaen 30.9.2016 asti;

- että muutoin käytetään liitteen 1 mukaisia vuokrasopimuksen ehtoja; sekä

- että Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus ja tekemään sopimukseen tarvittaessa pieniä teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Teknologiakiinteistöt Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut


Liitteet:

Kilajk § 603
Liite 1:Vuokrasopimusluonnos (Linnankatu 55)