Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta53628.10.20157

10597-2015 (641, 642)

Rakennetun kohteen "Kastun koulu" myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä, osa kiinteistöstä 853-73-24-5, osoite Pyörämäentie 4

Tiivistelmä:

Aloitetaan toimenpiteet osoitteessa Pyörämäentie 4 sijaitsevan rakennetun kohteen myymiseksi kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä.

Kilajk § 536

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 19.10.2015:

Osoitteessa Pyörämäentie 4 sijaitsee Turun kaupungin omistama Kastun koulukiinteistö. Kaupunginhallitus päätti 23.3.2015 § 137 periaatelinjauksena, että Kastun koulutalosta luovutaan ja että Rauninaukion päiväkodin korvaavat tilat toteutetaan Kastun koulun tontille. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 1.4.2015 § 52 että Sivistystoimiala luopuu Kastun koulutalon käytöstä 1.9.2015 lukien. Lautakunta päätti myös että Raunistulan päiväkoti voidaan toteuttaa Kastun koulun tontille ja että uuden päiväkodin rakennustöihin olisi ryhdyttävä ripeästi, koska asiaa on nyt selvitelty jo monta vuotta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.9.2015 § 160 Raunistulan päiväkoti 1 hankesuunnitelman. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että hanke toteutetaan kumppanuusmuotoisena vuokrahankkeena TVT Asunnot Oy:lle perustettavan tytäryhtiön kanssa ja että asiasta annetaan TVT Asunnot Oy:lle konserniohje. Koska päiväkotihanke on etenemässä suunnitteluvaiheeseen, voidaan käynnistää jäljelle jäävän kiinteistöosan myynti.

Kastun koulu on yksi kaupunginhallituksen 7.9.2015 § 363 päätöksen mukaisista mahdollisista hätämajoitustilakohteista. Kohteen myyntiprosessin käynnistäminen on kuitenkin perusteltua pysyvän omistusratkaisun löytämiseksi koko kiinteistölle samanaikaisesti päiväkotihankkeen kanssa.

Koulukäytöstä poistunut Kastun koulu sijaitsee kiinteistöllä 853-73-24-5 (Vätti). Kiinteistön tontin maapinta-ala on 15750 m2. Kiinteistön alue on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä Y. Tonttiteholuku on 0.5 ja kerrosluku enintään 4. Kiinteistön rakennusoikeus on tonttiteholukuun perustuen 7875 k-m2. Olemassa olevan koulutalon kerrosala on 5479 k-m2. Näin ollen Kastun koulun tontilla on rakennusoikeutta jäljellä 2396 k-m2. Raunistulan päiväkoti 1 ei tule tarvitsemaan koko Kastun koulun tontin tonttialaa. Hyväksytyn hankesuunnitelman mukaan päiväkoti sijoittunee tontin pohjoispäätyyn ja tontti jaettaisiin kahteen osaan. Hankkeen tavoitebruttoala on 1710 brm2.

Myynnin kohteeksi osoitetaan noin 1 hehtaarin (noin 10.000 m2) suuruinen määräala kiinteistöstä 853-73-24-5 sekä sillä sijaitseva käytöstä poistunut noin 5479 k-m2 suuruinen Kastun koulurakennus. Rakennus on valmistunut vuonna 1970. Myytävän määräalan laajuus tarkennetaan sitten, kun Raunistulan päiväkoti 1:n tarkempi suunnittelu on edennyt. Myytävä kohde on tarkoituksenmukaista kehittää uuteen käyttötarkoitukseen. Kohteen nykyisestä käyttötarkoituksesta poikkeaminen voidaan ratkaista ennen kaupantekoa joko poikkeamispäätöksellä tai asemakaavanmuutoksella.

Kohteen muuttuvasta käyttötarkoituksesta johtuen kohteen myyntimenettelyksi soveltuu kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely, jossa ensin ilmoittautumismenettelyllä haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin. Ilmoittautumisiin pyydetään jättämään seuraavat selvitykset:

- selvitys kohteen tulevasta käytöstä ja kehittämisestä;

- selvitys kohteen mahdollisesta korvaavasta rakentamisesta sekä lisärakentamisesta;

- ehdollinen tarjous kohteen kiinteästä hinnasta sekä lisäkauppahinnasta; sekä

- ilmoittautujan referenssit vastaavien kohteiden kehittämisestä.

Kohteen myynti voidaan hoitaa yhteistyössä Catella Property Oy:n kanssa, jolloin kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Kiinteistöliikelaitoksen ja Catella Property Oy:n välisen puitesopimuksen mukaisin ehdoin. Puitesopimuksen mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

Karttalinkki

Liite 1Sijainti- ja kohdekartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että:

- rakennettu kohde kiinteistöstä 853-73-24-5 osoitteessa Pyörämäentie 4 myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä siten, että ensin haetaan kohteen ostamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumismenettelyllä, joiden joukosta valitaan esittelytekstissä mainituin perustein enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin;

- varsinainen myyntiesitys ja -päätös tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen; sekä

- kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Catella Property Oy:n kanssa puitesopimuksen mukaisin ehdoin, kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCatella Property Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 536
Liite 1:Sijainti- ja kohdekartta