Kauppakirja (luonnos 20.10.2015)

 

Myyjä:

Kiinteistö Oy Turun Satamakolmio   (jäljempänä Myyjä)

Y-tunnus: 0936754-6

c/o YIT Rakennus Oy, Talonrakennus
PL 17
20521 Turku

 

Ostaja:

Turun kaupunki       (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-6

PL 355

20101 Turku

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Sataman kaupunginosan tontti 853-61-7-29, pinta-alaltaan 3058 m2. Tontin osoite on Satamakatu 24, 20100 Turku.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 303 / 20.10.2015.

 

Kauppahinta:

Kuusisataaneljäkymmentäyhdeksäntuhatta viisisataa kahdeksankymmentäyhdeksän (649.589) euroa.

 

Kaupan perusteet:   

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista. Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus


Omistus- ja hallintaoikeus siirtyvät Ostajalle, kun koko kauppahinta on maksettu ja kauppakirja allekirjoitettu. Ostaja saa kiinteistön omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat


Kaupan kohde on 30.12.1989 voimaan tulleen asemakaavan mukaista liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta, jolle saadaan sijoittaa myös teollisuus- ja varastotiloja (KL).


Kohde luovutetaan vapaana kiinteistöä rasittavista kiinnityksis­tä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on sovittu.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen. Kaupan kohde on rasitteista vapaa. Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja em. kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

4. Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti myyjä ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin varasto- ja pysäköintikäytössä sekä raidealueena. Myyjä on teettänyt kaupan kohteelle 30.6.2015 päivätyn ympäristöarvioinnin sekä maaperän kunnostuksen kustannusarvion.

 

Viitearvovertailun perusteella (vertailu VNa 214/2007 ylempiin ohjearvoihin) tutkimusalueen maaperä luokitellaan pilaantuneeksi ja näin ollen alueella on maaperän kunnostustarve. Tehtyjen tutkimusten perusteella tutkimusalueella arvioidaan (alustava arvio) olevan noin 200-300 tonnia öljyhiilivedyillä pilaantunutta maata. Yhdessä tutkimuspisteessä todettiin tiilenpaloja täyttömaassa.

Mikäli kiinteistön maankäyttö muuttuu myöhemmin herkemmäksi (esim. asuinkäyttö), tulee maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve arvioida tuleva maankäyttö huomioiden. Tutkimuspisteen S2 alueella todettiin öljyhiilivetyjen pitoisuus yli VNa 214/2007 alemman ohjearvon sekä useassa pisteessä VNa 214/2007 kynnysarvon ylittävä pitoisuus. Pisteen S2 alueella arvioidaan olevan alemman ohjearvon ylittäviä maita noin 600-800 t.

 

Myyjä on teettänyt kustannusarvion maaperän puhdistamisesta nykyisen maankäytön edellyttämään tasoon ja nämä kustannukset on otettu huomioon kauppahinnassa. Ostaja ottaa vastatakseen kaupan kohteen kunnostussuunnitelman laatimisen sekä maaperän puhdistamisen kustannuksellaan kulloisenkin maankäytön (käyttötarkoituksen) edellyttämään tasoon ja myös siltä osin, kuin saastuneisuus, pilaantumineen tai jätteet ja aineet ovat peräisin ennen kiinteistön omistus- ja hallintaoikeuden siirtoa ostajalle tapahtuneesta pilaantumisesta tai toiminnasta kiinteistöllä.

 

5. Irtain omaisuus


Kauppaan ei sisälly irtainta eikä sellai­sen luo­vut­tamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

6. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta joh­tuvat eri­mielisyydet ja riidanalaiset kor­vauskysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeus-asteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi kaupanvahvistajalle.

 

Päiväys

 

Allekirjoitukset

 

Kaupanvahvistajan todistus