Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta54828.10.20151

10517-2015 (654, 065)

Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjaushankkeen käynnistäminen ja urakoitsijoiden valintakriteereistä päättäminen (EU-kynnysarvon ylittävä hankintakokonaisuus)

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnalle Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjaushankkeen käynnistämistä ja urakoitsijoiden valintakriteereistä päättämistä.

Kilajk § 548

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen 21.10.2015:

Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjauksen tarveselvityksen 2. päivitys päätettiin ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi kaupunginhallituksen kokouksessa 19.10.2015 § 444.

Hankkeelle on esitetty Kiinteistöliikelaitoksen talousarvioehdotuksessa rahoitusta vuosille 2016–2017. Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjaushankkeen kilpailutus käynnistetään, mikäli kaupunginvaltuusto (näillä näkymin marraskuussa 2015) hyväksyy hankkeen investoinnin ehdotetulla tavalla vuosille 2016 ja 2017.

Maauimala on peruskorjauksen vuoksi suljettuna vuonna 2016, mutta peruskorjaus suoriteaan loppuun siten, että maauimala voidaan avata käyttöön vuoden 2017 kesäksi. Purkutyöt ja uusien rakenteiden rakentaminen pitää käynnistää siten, että saadaan hyödynnettyä lämmin vuodenaika vesieriste- ja pintarakennetöissä. Lisäksi on varattava riittävä aika vedenkäsittelyjärjestelmän asennukseen ja koeajoihin.

Urakan toteutus on teknisesti haastava ja siihen tulee saada urakoitsijat, joilla on riittävät edellytykset työn suorittamiselle. Urakoitsijan valinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa. Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana. Putki-, ilmanvaihto-, sähkö-, rakennusautomaatio- ja vedenkäsittelyjärjestelmäurakoitsija toimivat pääurakkaan alistettuina sivu-urakoitsijoina. Prosessiautomaatiourakoitsijan hankinta valmistellaan erikseen.

Päästäkseen mukaan hintavertailuun tarjoajien tulee täyttää seuraavat minimivalintakriteerit:

Valittavalla pääurakoitsijalla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva täysipäiväinen vastaava työnjohtaja hankkeessa. Vastaavalla työnjohtajalla tulee olla vähintään 5 vuoden työkokemus työnjohtotehtävistä.

Työnjohtajalla tulee olla sijainen loma-aikoina ja mahdollisen sairasloman aikana.

Pääurakoitsijan tai konsernin, johon urakoitsija kuuluu, toteutuneen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään 4 miljoonaa euroa kolmen viimeisen vuoden keskiarvona.

Sivu-urakoitsijoilla putki-, ilmanvaihto-, sähkö-, rakennusautomaatio- ja vedenkäsittelyjärjestelmäurakoitsijalla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva työnjohtaja hankkeessa. Työnjohtajilla tulee olla vähintään 5 vuoden työkokemus työnjohtotehtävistä.

Sähköurakoitsijalla tulee olla asennusoikeudet (sähköpätevyys) S1 (vanha pätevyysluokka oli A)

Vedenkäsittelyjärjestelmäurakoitsijalla tulee olla kokemusta uimahallin tai kylpylän peruskorjauksen tai uudisrakennuksen urakoimisesta. Tarjouksen yhteydessä tulee olla vähintään yksi referenssikohde laajuustietoineen. Kohteen valmistumisesta (vastaanotosta) ei saa olla yli viittä (5) vuotta.

Pää-, ilmanvaihto-, sähkö-, rakennusautomaatio- ja vedenkäsittelyjärjestelmäurakoita tarjoavien yritysten ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

Putkiurakkaa tarjoavien yritysten ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään B tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

Hankkeen kieli on suomi ja urakoitsijan tulee käyttää suomen kieltä rakennuttajan kanssa.

Hankinnasta tullaan ilmoittamaan julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa EU -kynnysarvon ylittävänä.

Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa todistus tilaajavastuulain 1233/2006 mukaisten yhteiskuntavelvoitteiden täyttämisestä sekä todistus työterveyshuollon järjestämisestä.

Tarjous jätetään hyväksymättä, jos se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös:

- selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö

- selvitys siitä miten urakoitsija on huomioinut  viimeksi kuluneen vuoden osalta seuraavien ryhmien työllistämisen: pitkäaikaistyöttömät, nuoret työttömät, vammaiset, maahanmuuttajat, kesätyöntekijät, oppisopimuskoulutettavat, harjoittelijat.

Tarjoajan tulee sitoutua sopimuskauden aikana selvittämään yhteistyössä Turun kaupungin Työllistämispalveluyksikön kanssa mahdollisuutta työllistää em. ryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä suljetussa kirjekuoressa kirjaamoon tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Tarjousajan jälkeen saapuneet tarjoukset palautetaan avaamattomina.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa Tilapalvelut kilpailuttamaan Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjaushankkeen esitystekstissä edellytetyin kriteerein ja liitteen 1 mukaisella tarjouspyyntöluonnoksella;

- antaa luvan tarvittaessa tehdä pieniä teknisluontoisia muutoksia tarjouspyyntöön ennen hankintailmoituksen julkaisemista;

- että oikeutetaan va. tilapalvelujen johtaja Jaakko Laaksonen allekirjoittamaan tarjouspyyntö; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 548
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos, Samppalinnan maauimala