Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta53828.10.20159

5817-2014 (613, 627)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus "Saaronniemen leirintäalue" 20/2014 Ruissalon (067) kaupunginosaan (os. Saarontie 25)

Tiivistelmä:

Ruissalon kaupunginosaan Saaronniemeen laaditaan asemakaavamuutos, jolla rakentamattomien lomamökkien sijainti siirretään lähemmäksi leirintäalueen huolto- ja muita palveluita.

Kilajk § 538

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 13.10.2015:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa Ruissalon kaupunginosan asemakaavaehdotuksesta ”Saaronniemen leirintäalue” (20/2014)

Kaupunginhallitus päätti 12.11.2012 § 527 käynnistää Saaronniemen leirintäalueelle asemakaavanmuutoksen, joka mahdollistaisi uusien lomamökkien sijoittamisen leirintäalueelle.

Asemakaavanmuutosehdotuksessa on rakentamattomien lomamökkien rakennusalat siirretty Villa Zilliacuksen ja Villa på bergetin lähelle, mutta uusien lomamökkien rakentamismahdollisuutta Saaronniemen alueella ei ole määrällisesti lisätty.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että rakennusten suojelumääräyksiä (sr) tarkistetaan siten, että rakennusten tuhoutuessa olisi mahdollista korvata tuhoutunut rakennus aina ilman erityisiä syitä. Asemakaavassa suojelluiksi osoitettujen rakennusten olemassaolo alueella on leirintäalueen toiminnan edellytys.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle ”Saaronniemen leirintäalue” 20/2014 asemakaavanmuutosehdotuksesta edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö