Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta51514.10.201512

3474-2015 (617)

Raskinpuiston puistosuunnitelma (Runosmäki)

Tiivistelmä:

Puistosuunnitelma Raskinpuistoon olemassa olevan leikkipaikan perusparantamiseksi ja leikkipaikan laajentamiseksi.

Kilajk § 515

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, maisemasuunnittelija Johanna Salmela 1.10.2015:

Suunnittelukohde sijaitsee Runosmäen kaupunginosassa kerrostalokortteleiden keskellä. Paikalla on tällä hetkellä leikkipaikka, pieni murskepintainen pelikenttä ja nurmialuetta. Runosmäen asemakaavassa vuodelta 1972 Raskinpuisto on istutettavaa puistoaluetta asemakaavamerkinnällä PI.

Runosmäen leikkipaikka on hyvin suosittu ja siellä järjestetään myös avoimen varhaiskasvatuksen leikkipuistotoimintaa. Piiparinpolun päiväkodin remontin yhteydessä leikkipaikalle siirtyy myös osa päiväkodin päivittäisestä ulkoilutoiminnasta. Nykyinen leikkipaikka on jo nyt liian pieni ja huonokuntoinen, eikä se täytä kaikkia turvallisuusnormeja. Peruskorjauksen ja laajentamisen jälkeen Raskinpuiston leikkipaikka toimii koko Runosmäen keskusleikkipaikkana.

Puistosuunnitelmassa vanha leikkipaikka peruskorjataan ja aluetta laajennetaan. Vanha puuaita puretaan ja huonokuntoiset leikkivälineet sekä lelukopit poistetaan. Vanha leikkipaikka-alue sekä laajennusosat I ja II aidataan metallielementtiaidalla. Alue jaetaan väliaidalla kahtia pienten lasten ja hieman isompien lasten puoliksi. Kummallekin puolelle asennetaan ikäryhmälle soveltuvia leikkivälineitä ja muita kalusteita.

Käyttökauden pidentämiseksi ja ilkivallan vähentämiseksi puistovalaistusta lisätään ja se varustetaan liiketunnistimilla. Huonokuntoiset puut poistetaan. Puistotätien sosiaalivaunu siirretään väliaidan tuntumaan, Friskinpolunpuoleiseen reunaan. Sosiaalivaunun viereen tuodaan uusi leikkivälinevarasto. Aidatun leikkipaikan viereen, puistokäytävän toiselle puolelle asennetaan kiipeilypyramidi isompien lasten ja nuorten käyttöön.

Korkean käyttöasteen ja alueella esiintyneen ilkivallan takia leikkivälineiden ja kalusteiden valinnassa on painotettu erityisesti kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Aidan, leikkivälineiden, penkkien, valaisimien ja roskakorien päävärit ovat harmaa ja punainen. Rakentamisessa syntyvät kaivumassat käytetään alueella mataliin maastonmuotoiluihin, mm. liukumäen lähtöpaikan kevyeen korottamiseen. Puistosuunnitelman pohjalta laaditaan puiston rakennussuunnitelma, jossa esitetään yksityiskohtaisesti mm. puistoon tulevat leikkivälineet. Suunnitelman toteuttamisen alustava kustannusarvio on noin 250.000 euroa.

Suunnitelmat olivat nähtävillä 14 - 28.9.2015. Lisäksi naapuriyhtiöille lähetettiin lausuntopyyntö suunnitelmaluonnoksesta. Nähtävänä oloaikana suunnitelmaan ei tullut muistutuksia.

Liite 1Puistosuunnitelma W 8072 003

Oheismateriaali 1Suunnitelmaselostus

Oheismateriaali 2Idealuonnos rakennussuunnitelmassa esitettävistä leikkivälineistä

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Raskinpuiston puistosuunnitelman W 8072 003 MRA:n 46 §:n mukaisena suunnitelmana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 515
Liite 1:Puistosuunnitelma W 8072 003