MAANKÄYTTÖSOPIMUS (luonnos 10.6.2015)

 

Osapuolet

Turun kaupunki       (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Riku Kaukovalta       (jäljempänä Kiinteistönomistaja)

      

Sopimuksen perusteet

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös xx.xx.20xx § xxx

 

Sopimuksen ehdot:

Raunistulan kaupunginosan korttelin 5 tontteja 13, 4, 5 ja 12 koskevan 21.4.2015 päivätyn asemakaavaehdotuksen johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin 853-81-5-5 omistaja Riku Kaukovalta seuraavan sopimuksen:

 

1.Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, Kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa Kaupungille yhdeksänkymmentäseitsemän tuhatta (97.000) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua asemakaavanmuutoksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Kaupunki lähettää Kiinteistönomistajalle erillisen laskun asemakaavan saatua lainvoiman.

 

3.Vakuus

 

Sopimusten mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa Kaupungille 97.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4.Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat uudisrakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

5.Osto-optio

 

Kaupunki varaa Kiinteistönomistajalle kolmen vuoden osto-option asemakaavan voimaantulosta alkaen asemakaavaehdotuksen yhteydessä hyväksyttävän tonttijaon mukaisten tonttien 853-81-5-14 ja -15 kaupungin omistamiin muodostusosiin. Kauppahintana käytetään 360 €/k-m2. Kauppakirja laaditaan kaupungin soveltamien vakioehtojen mukaisesti täydennettynä tarvittaessa tonttikohtaisilla ehdoilla. Myynnistä tehdään erillinen päätös Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa.

 

6.Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7.Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen Käräjäoikeus.

 

8.Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan saadessa lainvoiman.