Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta46616.09.20157
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta48030.09.20153

1715-2011 (653, 034)

Lausunto Yli-Maarian koulun uudisrakennuksen päivitetystä hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Yli-Maarian koulun uudisrakennuksen päivitetystä hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa aiemmin hyväksyttyyn hankesuunnitelmaan lisätään yläkoulun vaatimat tilat, nuorisotila sekä tarkennetaan päivähoito- ja terveydenhoitotilojen mitoitusta.

Kilajk § 466

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Anne Antola 8.9.2015:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Yli-Maarian koulun uudisrakennuksen päivitetystä hankesuunnitelmasta.

Hankesuunnitelmapäivityksen mukaan Yli-Maarian koulu on yhtenäiskoulu, joka toimii rakennettavassa uudisrakennuksessa Vakiniitun alueella. Rakennukseen sijoittuvat myös päivähoitotilat 120 lapselle sekä kouluterveydenhoito/neuvolatilat, kirjasto ja nuorisotila. Rakennuksessa on valmistuskeittiö.

Aiempi hankesuunnitelma on mitoitettu 276 alakouluoppilaan mukaiselle koulurakennukselle, johon nyt on lisätty vaadittavat tilat 420 yläkouluoppilaalle ja päivitetty yläkoulun lisäyksen mukaisesti yhteisten tilojen (mm. oppilas-wc:t, liikuntatilat, sosiaalitilat henkilökunnalle) mitoituksia.

Lisäys perustuu keväällä 2015 kaupunginhallituksessa hyväksyttyyn päivitettyyn palveluverkkosuunnitelmaan, jonka mukaan Raunistulan koulun Kastun yksikön tiloista luovuttiin, ja oppilaat siirrettiin tilapäistiloihin Tommilankadun, Rieskalähteen ja Raunistulan koulutaloissa, kunnes Yli-Maarian tilat valmistuvat.

Päiväkodin mitoitusta on tarkastettu uuden hallituksen esityksen mukaisesti ryhmäkokoja kasvattamalla. Hankkeeseen on lisätty myös nuorisotilat.

Terveydenhoitotilojen mitoitusta on tarkastettu kasvaneen oppilasmäärän mukaisesti.

Hankesuunnitelmaa laadittaessa Opetushallitus hyväksyi uudet opetussuunnitelman perusteet, jotka astuvat voimaan 2016. Uusi opetussuunnitelma asettaa vaatimuksia modernin oppimisympäristön luomiselle ja kehittämiselle. Näin ollen Yli-Maarian koulun hankesuunnitelman päivityksessä on huomioitu myös se, että koulukiinteistö tehdään teknisesti toimivaksi, muuntojoustavaksi oppimisympäristöksi. Tavoitteena on, että koulussa toteutettavat oppimisympäristöt muodostavat pedagogisesti monipuolisen ja joustavan kokonaisuuden, jossa on mahdollista käyttää eri ikäkausiin sekä erilaisiin oppimistilanteisiin soveltuvia työtapoja sekä tilaratkaisuja ja näitä tuetaan tieto- ja viestintäteknologiaratkaisuilla.

Rakentamisen aikataulutavoitteeksi on asetettu, että kohteen suunnittelu voisi alkaa vuonna 2016 ja rakentaminen ajoittuisi vuosille 2017 - 2018 siten, että koulutoiminta voisi alkaa koulussa elokuussa 2018. Toteutusmuodoksi ehdotetaan projektinjohtourakkaa kaksivaiheisena.

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää lausuntoa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta Yli-Maarian koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta.

Hankkeen laajuus on 8 582 m2 ja kustannusarvio on 24.000.000 euroa (alv 0 %).  Hinta sisältää myös sivistystoimialan osuuden kaluste- ja varustelukustannuksista. Vapaa-aikatoimiala ja hyvinvointitoimiala sisällyttävät irtamistohankintojen rahoituksen omiin talousarvioihinsa erillisten päätösten mukaisesti.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

Oheismateriaali 1Strateginen tilojen ohjaus –vastuualueen lausuntopyyntö

Oheismateriaali 2Yli-Maarian koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy Yli-Maarian koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

PäätösAsia pantiin pöydälle yksimielisesti Nurmion Karin kannattamana tekemästä ehdotuksesta.

Kilajk § 480

Pöydältä 16.9.2015 § 466

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus