Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta47516.09.20154

9171-2015 (634, 637)

Sopimus MAL-hankkeen "Mt 1821 Friskalan oikaisu ja kevyen liikenteen järjestelyt, Hirvensalo" yhteisestä toteutuksesta ELY-keskuksen ja Turun kaupungin kanssa

Tiivistelmä:

Tuodaan johtokunnalle hyväksyttäväksi yhteistyösopimus ELY-keskuksen kanssa. Sopimus koskee maantien 1821 Friskala oikaisua ja kevyen liikenteen järjestelyjä.

Kilajk § 475

Infrapalvelut, Infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto, 11.9.2015

Mt 1821 Friskalan oikaisu ja kevyen liikenteen järjestelyt, Hirvensalo, on Maankäytön, Asumisen ja Liikenteen (MAL) yhteishanke kaupungin ja valtion välillä. Valtiota hankkeen osapuolena edustaa ELY, jonka investointisuun-nitelmassa hanke kulkee nimellä Mt1821 parantaminen Friskala. Hanke on vaiheistettu kahteen osaan, joista nyt käynnistyvää vaihetta liitteen sopimus koskee. Hankkeen toinen vaihe toteutetaan myöhemmin tulevan MAL-2 hankeohjelman puitteissa.

Nyt käynnistyvässä hankkeen ensimmäisen vaiheen yhteydessä parannetaan Hirvensalossa maantietä Mt1821 noin 490 metrin matkalta.

Maantien kevyen liikenteen väyliä ja niiden turvallisuutta sekä bussipysäkkejä parannetaan. Lisäksi maantien tasausta nostetaan meriveden tulvarajan yläpuolelle. Toimenpiteellä varmistetaan joukkoliikenteen, hälytysajoneuvojen ja muun autoliikenteen esteetön kulku Hirvensalon eteläosiin ja Satava-Kakskertaan myös tulva-ajankohtina. Saneerattavalta osalta  tieosuus muuttuu ensin kaupungin ylläpitämäksi yksityistieksi, myöhemmin kadunpitopäätöksellä kaduksi.

Yhteishankkeen hankintayksikkönä toimii Ely. Hankkeen kustannusarvio on 2,9 miljoonaa euroa. Tässä MAL-hankkeessa ELY vastaa kustannuksista 1 037 309 euroon asti, lopuista kustannuksista vastaa kaupunki. Hanke on infrapalvelujen investointiohjelmassa 2015-2016 ja siihen on varattu investointirahaa yhteensä 2,18 miljoonaa euroa.

Karttalinkki

Liite 1Yhteishankkeen toteuttamissopimusluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- hyväksyä liitteen 1 mukaisen toteuttamissopimuksen kaupungin puolesta;

- valtuuttaa toimialajohtaja Jouko Turton allekirjoittamaan sopimuksen; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVarsinais-Suomen ELY-keskus


Liitteet:

Kilajk § 475
Liite 1:Yhteishankkeen toteuttamissopimusluonnos