Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta46516.09.20156

9578-2011 (653)

Lausunto Sofiankadun päiväkodin uudisrakennuksen päivitetystä hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Sofiankadun päiväkodin korvaavan uudisrakennuksen päivitetystä hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa nykyinen Sofiankadun päiväkotikiinteistö korvataan ns. Tallimäenkentälle rakennettavalla uudisrakennuksella.

Kilajk § 465

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Anne Antola 8.9.2015:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Sofiankadun päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta.

Hankesuunnitelman mukaan nykyinen Sofiankadun päiväkotikiinteistö korvataan ns. Tallimäen kentälle rakennettavalla uudisrakennuksella. Hankesuunnitelmaa laadittaessa selvitettiin myös vaihtoehtoina nykyisen rakennuksen paikalle rakentaminen sekä Puutarhakatu 41:n tontin käyttäminen. Hankesuunnitelman päivitystyöryhmä toteaa, että Tallimäenkenttä on edelleen tutkituista vaihtoehdoista paras. Tallimäenkentälle on tehty kaavamuutos, joka mahdollistaa sen muuttamisen päiväkotitontiksi.

Puutarhakatu 41 tontin kaavamuutos on jo käynnistynyt ja siinä ei esitetä mittavaa päiväkotirakentamista.  Sofiankatu 7:ään sijoitusvaihtoehtona liittyy suuria hankaluuksia tuottava väistötilojen tarve. Sofiankatu 7 on myös hyödynnettävissä kerrostaloasumiseen olemassa olevien rakennusten purun jälkeen.

Tässä päivitetyssä hankesuunnitelmassa on kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti hankkeen toteuttajana Turun Palvelutilat Oy. Hanke toteutetaan siis vuokrahankkeena.

Päiväkodin valmistumisaikatavoite vuoden 2015 talousarviossa on 2017. Jotta toiminta rakennuksessa voisi alkaa elokuussa 2017 on arkeologiset kaivaukset käynnistettävä välittömästi vuonna 2016. Kaivausten laajuus ja kesto määrittävät tilojen valmistumisajankohdan. Kaivausten kustannukset suorittaa Kiinteistöliikelaitos.  Arkeologisten kaivausten kustannusten arvioidaan sijoittuvan 100.000 ja 500.000 euron välille, sillä tarvittavien tutkimusten laajuus selviää vasta kaivauksiin ryhdyttäessä. Kustannuksiin on varauduttava Kiinteistöliikelaitoksen talousarviossa. Kiinteistöliikelaitos perii kaivauskustannukset maanvuokran ohessa korottomasti 20 vuoden takaisinmaksuajalla. Kiinteistöliikelaitos vuokraa tontin vuokranantajalle, joka perii maanvuokrakustannuksen tilavuokran osana.

Hankkeen laajuus on 1667 m2 ja kustannusarvio yksikerroksisena 5.011.000 euroa (alv 0 %) ja kaksikerroksisena 4.695.000 euroa (alv 0 %). Nämä kustannusarviot on laadittu ns. paikalla rakennetulle päiväkotirakennukselle. Perustamiskustannusten alentamiseksi Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue esittää uudisrakennuksen toteuttamista elementtitoteutuksena. Elementtitoteutuksen kustannusarviot saadaan tarjousten pohjalta.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

Oheismateriaali 1Strateginen tilojen ohjaus –vastuualueen lausuntopyyntö

Oheismateriaali 2Sofiankadun päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy Sofiankadun päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus