Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta45816.09.20151

9001-2015 (642)

Sataman toimistotilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen toimistoverkkopäätöksen 24.8.2015 § 358 mukaisesti on val-misteltu Sataman toimistotilojen, osoite Linnankatu 90, vuokrasopimus Kiinteistöliikelaitoksen toimistokäyttöön.

Kilajk § 458

Tilapalvelut, vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen 7.9.2015:

Turun kaupunginhallitus käsitteli 24.8.2015 § 358 toimistoverkkoselvitystä, joka sisälsi muuttosuunnitelman muutamien toimialojen toimistotilaverkon osalta. Suunnitelman mukaan Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelujen ja infrapalvelujen sijoituspaikka tulee olemaan Turun Satama Oy:ltä vuokratut tilat osoitteessa Linnankatu 90. Sivistystoimiala muuttaa pääsääntöisesti toimitilansa Yliopistonkatu 27 a osoitteeseen.

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut vuokrasopimuksen yhteistyössä Turun Satama Oy:n kanssa.

Turun Satama Oy on hakeutunut kiinteistövuokrauksen osalta arvonlisäverovelvolliseksi.

Turun Satama Oy:n esityksen mukaan vuokrakohteen kokonaiskuukausivuokra on 14.224 euroa, alv 0 %. Tiloja vuokrataan käyttöön 1.571 neliötä sisältäen toisen ja kolmannen kerroksen toimisto- ja arkistotiloja. Vuokra sisältää myös tarvittavien parkkipaikkojen kustannukset.

Vuokranmaksukausi on yksi (1) kalenterikuukausi. Vuokranmaksuvelvoite alkaa, kun vuokrattavien tilojen hallinta on luovutettu vuokralaiselle, ei kuitenkaan aikaisemmin kuin vuokra-ajan alkuajankohtana viimeistään 1.12.2015. Turun Satama Oy, eli rakennuksen omistaja on ilmoittanut pienimuotoisten korjaustöiden olevan valmiita viimeistään 1.12.2015.

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi 6 kk irtisanomisajalla, alkaen viimeistään 1.12.2015.

Kokonaisvuokra on ns. bruttovuokra. Vuokralainen ei maksa vuokranantajalle muita maksuja tilan käytöstä.

Kokonaisvuokra ei kuitenkaan sisällä vuokralaisen yksinomaisessa käytössä olevien tilojen siivousta eikä vuokralaisen käyttösähkön ja käyttöveden kustannuksia. Erilliskorvauksena maksetaan siis omistajalle tai suoraan sähköyhtiölle käyttösähkö ja käyttövesi kulutuksen tai arvioidun kulutuksen mukaan. Siivous hankitaan Kiinteistöliikelaitoksen toimesta ja maksetaan suoraan tuottajalle.

Vuokrankorotus on nyt sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokraa tarkistetaan kerran vuodessa 1.1. lukien elinkustannusindeksin muutoksia vastaavasti. Tarkistettua vuokraa maksetaan vuosittain tammikuun alusta alkaen.

Vuokrasopimuksen liitteet ovat nähtävänä kokouksessa.

Liite 1Vuokrasopimusluonnos 7.9.2015

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti:

- vuokrata Turun Satama Oy:ltä 1.571 m2:n suuruiset toimistotilat oheistiloineen, osoitteesta Linnankatu 90, kuukausivuokralla 14.224 euroa, alv 0 %, viimeistään 1.12.2015 alkaen;

- että muutoin käytetään liitteen 1 mukaisia vuokrasopimuksen ehtoja; sekä

- että Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus ja tekemään sopimukseen tarvittaessa pieniä teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Satama Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut


Liitteet:

Kilajk § 458
Liite 1:Vuokrasopimusluonnos 7.9.2015