Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta41426.08.201513

8377-2015 (641, 642)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä kiinteistöstä "Puolala" 853-514-3-0 (Pohjola), osoite Yrjänänkatu 2a

Tiivistelmä:

Aloitetaan toimenpiteet osoitteessa Yrjänänkatu 2a sijaitsevan rakennetun kohteen myymiseksi kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä.

Kilajk § 414

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tekniikan harjoittelija Juhani Lankinen ja tonttipäällikkö Timo Laiho 17.8.2015:

Osoitteessa Yrjänänkatu 2a sijaitsee Turun kaupungin omistamat päiväkoti- ja opistorakennus sekä kaksi talousrakennusta ja maakellari. Kiinteistö on alun perin rakennettu asuinkäyttöön. Kiinteistön rakennukset ovat olleet pitkään vuokrattuna Auralan Setlementti ry:lle, joka irtisanoi vuokrauksen kohteen päättymään 30.6.2015. Tämän jälkeen kiinteistön tilat on vuokrattu kaupungin sivistystoimialalle 30.6.2016 saakka. Jatkossa kiinteistö ei ole enää tarpeellinen kaupungin omassa käytössä. Kiinteistö sisältyy vireillä olevaan ”Yrjänänaukio” nimiseen asemakaavamuutokseen 3/2015.

Myynnin kohteella sijaitsee kaksi Turun kaupungin omistuksessa olevaa rakennusta, päiväkoti- sekä opistorakennus kooltaan 165 m² ja 392 m². Rakennukset ovat valmistuneet 1900-luvun alkupuolella. Rakennukset ovat yksikerroksisia, mutta niiden kivijalassa ja ullakolla on myös varastokäytössä olevaa, mutta arvoltaan vähäistä tilaa. Rakennusten runkomateriaalina on hirsi ja julkisivu on laudoitettu. Perustukset ovat kiveä. Vesikatto on muodoltaan harjakatto ja kateaineena on pelti. Rakennukset ovat asemakaavalla suojeltu. Rakennuksiin on tehty kuntoarvio 17.4.2015. Raportin mukaan rakennukset ovat peruskunnoltaan ikä huomioiden hyvässä kunnossa.

Rakennukset sijaitsevat kiinteistöllä 853-514-3-0, josta voimassa olevan asemakaavan mukaan erotetaan hyväksytyn tonttijaon mukainen tontti 853-71-1-3  jonka pinta-ala on noin 3691 m². Voimassa olevan asemakaavan mukaan tontti sijaitsee yleisten rakennusten korttelialueella, jolla ympäristö säilytetään (Y/s). Tontille on Kiinteistöliikelaitoksen toimesta haettu asemakaavan muutosta, joka mahdollistaisi kiinteistön käytön asuinkäyttöön (A) ja tontin lisärakentamisen. 

Kohteen vireillä olevasta asemakaavan muutoksesta johtuen kohteen myyntimenettelyksi soveltuu kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely, jossa ensin ilmoittautumismenettelyllä haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin.

Kohteen myynti voidaan hoitaa yhteistyössä Catella Property Oy:n kanssa, jolloin kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Kiinteistöliikelaitoksen ja Catella Property Oy:n välisen puitesopimuksen mukaisin ehdoin. Puitesopimuksen mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

Karttalinkki

Liite 1Sijainti- ja kohdekartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että:

- rakennettu kohde kiinteistöstä 853-514-3-0 osoitteessa Yrjänänkatu 2a myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä siten, että ensin haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumismenettelyllä, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin;

- varsinainen myyntiesitys ja -päätös tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen; sekä

- kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Catella Property Oy:n kanssa puitesopimuksen mukaisin ehdoin, jonka mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCatella Property Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 414
Liite 1:Sijainti- ja kohdekartta, Yrjänänkatu 2a