Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta41326.08.201512

8375-2015 (641, 642)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä kiinteistöstä "Vuoksenniska PI" 853-486-1-26 (Pahaniemi), osoite Ojarannantie 7

Tiivistelmä:

Aloitetaan toimenpiteet osoitteessa Ojarannantie 7 sijaitsevan rakennetun kohteen myymiseksi kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä.

Kilajk § 413

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tekniikan harjoittelija Juhani Lankinen ja tonttipäällikkö Timo Laiho 17.8.2015:

Osoitteessa Ojarannantie 7 sijaitsee Turun kaupungin omistama pienkerros-talo. Kiinteistö on alun perin rakennettu Oy Vuoksenniska Ab:n esimiesten sekä työntekijöiden asunnoiksi vuonna 1946. Kiinteistö on siirtynyt Kiinteistöliikelaitokselle TVT Asunnot Oy:ltä. Kiinteistö ei ole tarpeellinen kaupungin omistuksessa. Kohde sijaitsee Pahaniemen pääosin toteumattomalla ase-makaava-alueella, jonka muuttamiseksi on vireillä ”Pahaniemi” niminen asemakaava 23/2013.

Myynnin kohteena oleva rakennus on vuonna 1946 rakennettu, noin 1053 k-m² suuruinen kivirakenteinen pienkerrostalo, jonka julkisivu on rapattu. Rakennuksen alapohja on betonilaattaa ja yläpohja kivirakenteinen. Rakennukseen on tehty kuntoarvio RS-17-Start 21.10.2013. Raportin arvioiden mukaan rakennukset ovat kuntoluokaltaan välttävässä kunnossa. Turun museokeskus on antanut lausunnon rakennuksesta. Sen mukaan kaksikerroksinen asuinrakennus on rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä, minkä vuoksi rakennus tulee säilyttää ja kunnostaa.

Rakennus sijaitsee kiinteistöllä 853-486-1-26. Yleiskaavassa alue on osoitettu kerrostalovaltaiseksi asuinalueeksi (AK). Alueella on voimassa oleva asemakaava 7/1953 ja kohde sijaitsee rakennuskorttelissa, johon tälle alueelle on merkitty kaksi- tai useampikerroksisien asuinrakennusten rakennusala.

Alueen vireillä olevasta asemakaavan muutoksesta johtuen kohteen myyntimenettelyksi soveltuu kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely, jossa ensin ilmoittautumismenettelyllä haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin.

Kohteen myynti voidaan hoitaa yhteistyössä Catella Property Oy:n kanssa, jolloin kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Kiinteistöliikelaitoksen ja Catella Property Oy:n välisen puitesopimuksen mukaisin ehdoin. Puitesopimuksen mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

Karttalinkki

Liite 1Sijainti- ja kohdekartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että:

- rakennettu kohde kiinteistöstä 853-486-1-26 osoitteessa Ojarannantie 7, myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä siten, että ensin haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumismenettelyllä, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin;

- varsinainen myyntiesitys ja -päätös tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen; sekä

- kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Catella Property Oy:n kanssa puitesopimuksen mukaisin ehdoin, jonka mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCatella Property Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 413
Liite 1:Sijainti- ja kohdekartta, Ojarannantie 7