Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta42726.08.20151

6944-2015 (662)

Ylläpidon alueurakan hankinnan käynnistäminen Itä-Turussa 1.6.2016 alkaen

Tiivistelmä:

Käynnistetään ylläpidon alueurakka, Itä-Turku 1.6.2016 alkaen, kilpailutus tarjouspyynnön hyväksymisellä.

Kilajk § 427

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 17.8.2015:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytämässä Kiinteistöliikelaitoksen toimeksiannosta tarjouksia ylläpidon alueurakasta alueella Itä-Turku 1.6.2016 alkaen. Alueeseen kuuluu myös Metsämäki - Halinen.

Sopimus on määräaikainen 1.6.2016 – 31.5.2019 (3 vuotta), jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään viisi (5) vuotta päättyen viimeistään 31.5.2021.

Hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa. Tarjoajana voi olla myös työyhteenliittymä.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 3.500.000 euroa / vuosi. Arvio ei sido tilaajaa.

Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan, josta se lähetään myös julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti.

Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan myös internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tyo-ja-yrityspalvelut/hankinnat.

Hankinnasta ei ole tehty ennakkoilmoitusta, joten tarjouslaskenta-ajan tulee olla vähintään 40 päivää, kun hankintailmoitus on tehty sähköisesti ja tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavissa sähköisesti.

Tarjoushinnat tulee ilmoittaa tarjouslomakkeilla. Tarjouksen tulee sisältää kaikki ne ylläpitopalvelut, jotka on osoitettu tarjouspyynnössä liitteineen. Osatarjouksia eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (Yrva).

Annetuista tarjouksista valitaan kokonaishinnaltaan halvin tarjous. Vertailuhintana käytetään yhden vuoden arvonlisäverotonta määrätaulukon kokonaishintaa ja yksikköhintoja sidotuilla määrillä.

Tarjoushintoihin kuuluu kaikki tarjouspyynnössä liitteineen esitetyt työt ja materiaalit palkka- ja yleiskuluineen sekä töissä tarvittavat laitteet ja koneet käyttökuluineen ellei muuta ole mainittu.

Tarjoushintojen tulee olla voimassa kiinteinä yhden vuoden ajan sopimuskauden alkamisesta. Sen jälkeen hinnat on sidottu Maarakennuskustannusindeksin (MAKU 2010=100) erillisindeksiin; ylläpito yhteensä.

Asukastyytyväisyys vaikuttaa vuosittain maksettavaan hintaan ja toimii bonuksena/sanktiona ± 5 % osalle tarjoushintaa.

Tarjousten tekijöille asetetaan seuraavat kelpoisuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun:

Rahoituksellisen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajalla on voimassaoleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500.000 euroa / vahinko, ja joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työ-suhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava samanlaatuisessa työssä.

Tarjoajan tulee olla ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutuksen, joka kattaa mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuneet vahingot.

Palveluntuottajan on järjestettävä työntekijöille työterveyshuoltolain mukainen työterveyshuolto ja terveystarkastus- ja seurantajärjestelmä.

Tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset:

Palveluntuottajalla tulee olla vähintään kahden (2) vuoden kokemus infran ylläpidon alueurakoista kaupunkiympäristössä, jossa on hyväksyttävästi toiminut viimeisen kolmen (3) vuoden aikana.

Uusien yritysten osalta voidaan hyväksyä työntekijöiden referenssit yrityksen kokemukseksi.

Palveluntuottajalla tulee olla käytettävissään palvelun tuottamiseen riittävät henkilöresurssit. Palveluntuottaja nimeää vastuulliset, ammattitaitoiset työnjohtajat, jotka ohjaavat ja valvovat työtä, ja näille Tilaajan vaatimukset täyttävät varahenkilöt.

Katu- ja vihertyönjohtajat, joilla tulee olla vastuualaltaan vähintään 5 vuoden työkokemus viimeisen 10 vuoden aikana, joista 3 vuotta tulee olla vastaavista työnjohtotehtävistä.

Erikoisammattitaitoa vaativissa tehtävissä on käytettävä tehtävänmukaisen koulutuksen saanutta henkilöstöä

Palveluun käytettävien henkilöresurssien riittävyyden arvioimiseksi tulee tarjoukseen sisältyä suunnitelma, josta ilmenee käytettävien henkilöstöresurssien määrä ja niiden aiottu käyttö.

Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset/selvitykset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Tarjoajille on asetettu vaatimuksena mm. kaluston ikä sekä selvitykset ympäristö- ja sosiaalisten näkökohtien huomioimisesta toiminnassaan sekä muut tarjouspyynnössä tarjoajille asetetut vähimmäisvaatimukset.

Liitteenä olevasta tarjouspyyntöasiakirjasta ilmenee muut palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä palveluntuottajalle asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen pyytämään Kiinteistöliikelaitoksen toimeksiannosta tarjouksia Ylläpidon alueurakasta, Itä-Turku, 1.6.2016 alkaen tarjouspyynnön 6944–2015 mukaisesti. Samalla hankinta- ja logistiikkakeskus oikeutetaan yhdessä Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen kanssa tekemään tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja tarkennuksia tarjouspyyntöön;

- oikeuttaa toimialajohtaja Jouko Turto allekirjoittamaan tarjouspyynnön; sekä

- että tämä pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 427
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos