Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta39212.08.201520

5740-2015 (662)

Maahistenkujan katusuunnitelma koskien jalkakäytävän pintamateriaalin muuttamista betonilaatoituksesta asfaltiksi

Tiivistelmä:

Moisiossa sijaitsevan Maahistenkujan katusuunnitelman muuttaminen siten, että aiemmasta katusuunnitelmasta poiketen kadun jalkakäytävä toteutetaan betonilaatoituksen sijasta asfalttipäällysteisenä. Muutoksella saavutetaan kustannussäästöjä.

Kilajk § 392

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 4.8.2015:

Kaupungin uudistamisohjelma 2:ssa on asetettu tavoitteeksi suunnitella ja toteuttaa infrarakenteita nykyistä edullisemmin. Yhtenä lukuisista keinoista päästä tavoitteeseen on toteuttaa mahdollisuuksien mukaan jalkakäytävät totutun betonilaatoituksen sijasta asfaltoituna. Maahistenkujalla vielä rakentamattoman jalkakäytävän pintamateriaalin muuttamiselle ei ole teknisiä esteitä ja toimenpide palvelee uudistamisohjelman asettamia tavoitteita.

Jalkakäytävän pintamateriaalin muuttamisesta on laadittu katusuunnitelma, joka on ollut nähtävillä 1.-15.6.2015. Katusuunnitelmasta on tullut muistutus, missä esitetään pidättäytymistä betonilaatoituksessa jalkakäytävän pintamateriaalina. Muistutus on oheismateriaalina.

Vastaus muistutukseen:

Asfaltoidulla jalkakäytävällä varustettua tonttikatua voidaan pitää toimivuuden ja turvallisuuden tarpeet täyttävänä. Ympäristöön soveltuvuuden kannalta asfaltoitu jalkakäytävä ei poikkea asfaltoidusta pyörätiestä ja asfaltti jalkakäytävien pintamateriaalina on valtakunnallisesti hyvin yleinen. Ympäristöllisten seikkojen ei siten voida katsoa edellyttävän jalkakäytävän päällystämistä betonilaatoituksella. Asfaltoinnin hyötynä ovat kustannussäästöt. Muistutus ei anna aihetta suunnitelman muuttamiseen.

Liite 1Maahistenkujan katusuunnitelma K 8924 001 muutos 27.5.2015

Oheismateriaali 1Muistutus katusuunnitelman muutoksesta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Maahistenkujan katusuunnitelman K 8924 001 27.5.2015 päivätyn muutoksen jalkakäytävän pintamateriaalin muuttamisesta. Johtokunta päättää lisäksi, ettei jätetty muistutus anna aihetta suunnitelman muuttamiseen.

PäätösAsia pantiin pöydälle yksimielisesti Toivarin Koskimiehen kannattamana tekemästä ehdotuksesta.


Liitteet:

Kilajk § 392
Liite 1:Maahistenkujan katusuunnitelma K 8924 001 muutos 27.5.2015