Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta36816.06.201524

4699-2015 (630)

Turun kaupungin lausunto maantie 12157 Tammistontien kääntöpaikan tiesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen ELY-keskus on pyytänyt kaupungin lausuntoa tiesuunnitelmasta kääntöpaikan toteuttamiseksi maantielle 12157 eli Tammistontielle. Suunnitelmasta ei ole jätetty nähtävilläoloaikana muistutuksia eikä lausuntoehdotuksen mukaan kaupungilla ole huomautettavaa suunnitelmaan. Lausuntoehdotuksessa todetaan kuitenkin, että kaupungin osallistumisesta hankkeen toteutuskustannuksiin tulee sopia erikseen.

Kilajk § 368

Suunnittelupäällikkö Matti Salonen ja infrapalvelujohtaja Tapio Siirto 10.6.2015:

Varsinais-Suomen ELY-keskus on lähettänyt maantien 12157 eli Tammistontien kääntöpaikan tiesuunnitelman Turun kaupungille nähtäville asetettavaksi ja lausunnon antamista varten. Lausuntoa pyydetään 26.6.2015 mennessä.

Lausuntoehdotus:

Suunnitelma on ollut nähtävillä 30.4.-1.6.2015. Siitä ei ole jätetty muistutuksia. Kaupungilla ei ole myöskään huomautettavaa suunnitelmasta. Hanke antaisi toteutuessaan mahdollisuuden kehittää eteläisen Hirvensalon joukkoliikennelinjastoa nykyistä paremmin käyttäjiä palvelevaksi ja kustannustehokkaammaksi. Asemakaavoituksen edetessä kyseisen maantieosan alueelle kaupungin tavoitteena on muuttaa suunniteltu maantien osa katualueeksi. Tämän jälkeen on mahdollista tehdä kadunpitopäätös, jos tie kunnoltaan riittävässä määrin vastaa kadulle asetettavia vaatimuksia. Kaupunki luovuttaa korvauksetta suunnitelmassa esitetyn tiealueen tien toteuttamista varten.

Kaupungin osallistumisesta hankkeen toteutuskustannuksiin tulee sopia erikseen esimerkiksi siten, että hanke sisällytettäisiin mahdollisesti tehtävän uuden ns. MAL-sopimuksen hankkeisiin.

Oheismateriaali 1Yleiskartta

Oheismateriaali 2Suunnitelmakartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Varsinais-Suomen ELY-keskukselle edellä olevan ehdotuksen mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausVarsinais-Suomen ELY-keskus