Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta33910.06.20151

6472-2015 (065)

Aikaveloituksella tehtävien talotekniikan sähköteknisten töiden vuositarjouspyyntö ajalle 1.9.2015 - 31.8.2018 + yksi optiovuosi

Tiivistelmä:

Tuodaan johtokunnalle päätettäväksi Turun kaupungin aikaveloituksella tehtävien sähköasennustöiden hankinnan käynnistäminen.

Kilajk § 339

Tilapalvelut, sähköasiantuntija Mika Vierjoki 4.6.2015:

Turun kaupungilla on eri investointi- ja korjaushankkeiden yhteydessä tarvetta aikaveloituksella tehtävään sähköasennustyöhön.

Voimassa olevan sopimuksen optioaika päättyy 31.7.2015. Näin ollen uusi sopimus on ajankohtainen.

Uuden tarjouspyynnön mukainen hankinta-arvo vaihtelee vuositasolla 500.000 - 1.000.000 euron välillä. Hankinnan maksimi arvo on 4.000.000 euroa sopimuskaudella.

Töitä tilataan kohdekohtaisesti, ei ole sitova arvo. Tilaaja pidättää oikeuden kilpailuttaa kokonaisuuksia erikseen.

Hankinnasta tullaan julkaisemaan hankintailmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanava HILMAssa. Hankintana käytetään avointa hankintaa ja valintaperusteena halvinta tuntiveloitushintaa. Hankinta alittaa EU-kynnysarvon (rakennusurakka).

Päästäkseen mukaan tarjousvertailuun tarjoajaehdokkaalle asetetaan liitteenä olevassa tarjouspyynnössä minimivaatimuksia mm. asentajamäärän, kaluston, työjohdon ja liikevaihdon suhteen.

Ehdokkaiden vähimmäisvaatimukset, sähköasennustyöt (SU)

1. Ehdokkaalla tulee olla kokemusta vähintään yhdestä (1) vastaavan tyyppisen kokonaisuuden ylläpidosta viimeisten neljän (4) vuoden ajalta. (Toimittajan tulee nimetä referenssi. Tämä tieto voidaan luokitella liikesalaisuuden piiriin, vaade ilmoitettava tarjouksessa.)

Lisäksi sähköurakoitsijalla (SU) on oltava S1-luokan urakointioikeudet. Tarjoukseen on liitettävä todistuskopio SETIn tai TUKESin myöntämästä pätevyystodistuksesta ja urakointioikeuksista.

2. Töiden kohtuullinen hoitaminen edellyttää, että asennusliikkeellä (kohta 1.0) on sijoittaa noin 15-25 asentajaa Kiinteistöliikelaitoksen tilaustöihin sopimuksen alkaessa. Tämä edellyttää asennusliikkeeltä vähintään kahta työnjohtajaa/projektinhoitajaa, jolla on vähintään 3 vuoden kokemus työnjohtotehtävistä. Työnjohtajilla tulee olla sijainen loma-aikoina ja mahdollisen sairausloman aikana.

3. Kustannustehokkaan työsuorituksen takaamiseksi asennusliikkeellä tulee olla asentajien käytössä vähintään viittä (5) asentajaa kohden yksi huoltoauto, joka on varustettu riittävillä asennus- ja kiinnitysmateriaaleilla, eri asennustavoille. (Sopimuksen alkaessa.) Lisäksi huoltoauton varusteena tulee olla

Tukes - ohjeen mukaiset työ-, suoja- ja mittalaitteet.

4. Tarjoavan yrityksen liikevaihto sähköteknisissä asennuksissa tulee olla vähintään 1.000.000 euroa/vuosi, viimeisten neljän (4) vuoden ajalta.

Ehdokkaiden vähimmäisvaatimukset Sähköasennustyöt (SU) ja Heikkovirta-asennukset ja muut erillistyöt (Pos 1- 19)

Tarjoajan on täytettävä seuraavat rahoituksellista ja taloudellista tilannetta koskevat vaatimukset ja sen on liitettävä tarjoukseensa seuraavat todistukset ja selvitykset:

- Tarjoajien ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

- Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

- Veroviranomaisen todistus maksetuista veroista ja sosiaaliturvamaksuista tai verovelkatodistus ja selvitys siitä, että verovelkaa koskeva maksusuunnitelma on tehty veroviranomaisen kanssa.

- Työeläkekassan ja / tai vakuutusyhtiön todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskeva maksusopimus on tehty.

- Tarjoukseen on liitettävä todistus voimassa olevasta tapaturma vakuutuksesta.

- Todistus / selvitys työterveyshuollon järjestämisestä

- Tarjoajan on oltava merkitty kaupparekisteriin, työnantajarekisteriin, ennakonperintälain (1118/1996) mukaiseen ennakonperintärekisteriin sekä arvonlisäverolain (1501/1993) mukaiseen arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, mikäli lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä, ja sen on toimitettava rekisterimerkinnöistä tai rekisteröimättömyyden perusteista selvitys hankintayksikölle.

- Tarjoajan on esitettävä selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista.

Ulkomaisen tarjoajan on toimitettava vastaavat tiedot sijoittumismaansa lainsäädännön mukaisella rekisteriotteella ja tai vastaavalla muulla todistuksella tai muulla yleisesti hyväksytyllä tavalla kuten antamalla sijoittumismaansa lainsäädännön mukainen valaehtoinen tai vakuutuksella vahvistettu ilmoitus. Selvitykset on toimitettava alkuperäisinä ja oikeaksi todistettuna käännöksinä suomenkielelle.

Todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia tarjouksen viimeisestä jättöpäivästä laskettuna. Lisäksi tarjoaja voidaan velvoittaa toimittamaan todistukset ja selvitykset sopimuskauden aikana erikseen pyydettäessä. Mikäli selvityksiä ei toimiteta tilaajalle sopimuskauden aikana tilaajan asettamassa kohtuullisessa määräajassa, tilaajalla on oikeus purkaa sopimus.

Yrityksen tulee edellyttää samoja selvityksiä omilta alihankkijoiltaan.

Yrityksen tulee noudattaa lakia tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä (Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä 1233/2006).

Hankkeen kieli on suomi ja urakoitsijan tulee käyttää suomen kieltä rakennuttajan kanssa.

Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa allekirjoitettu valaehtoinen vakuutus tilaajavastuulain edellytysten täyttämisestä ja toimittaa selvitykset pyydettäessä.

Mikäli tarjoaja ei täytä minimikriteerejä tai yhteiskuntavelvoitteita on suorittamatta, tarjousta ei oteta mukaan hintavertailuun.

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä suljetussa kirjekuoressa kirjaamoon tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Tarjousajan jälkeen saapuneet tarjoukset palautetaan avaamattomina.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen kilpailuttamaan Turun kaupungin aikaveloituksella tehtävät sähköasennustyöt liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä;


- oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtajan tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 339
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos